Meclis üyesi, evsiz oğlunu lokantadan yemek çalarken yakadı

Meclis üyesi, evsiz oğlunu lokantadan yemek çalarken yakadı

Los Angeles Şehir Meclis Üyesi Richard Alarcon, Los Angeles sokaklarında gezindiği esnada evsiz olarak yaşamını sürdüren oğlunu Del Taco restorandan yiyecek aşırırken gördüğünü ifade etti.

35 yaşında olan oğluna yıllar önce şizofren teşhisi konulan Alarcon oğlunun sokakta yaşamayı tercih ettiğini söyledi. Alarcon “oğlum San Fernanda Valley’de yaşayan bir evsiz. Zihinsel olarak rahatsız ve ilaçlarını alıp almadığını da bilmiyorum” dedi. Meclis üyesi Alarcon kendine ait bu sırrı Sunland-Tujunga bölgesinde evsizler için yapılan konutların açılış töreni esnasında paylaştı.

2014 yılının başında bitmesi planlanan ve evsizlerin barınacağı Day Street Apartman kompleksi kar amaçlı olmayan Los Angeles Family Housing şirketi tarafından geliştirilen bir projenin ürünü. 15 milyon dolarlık apartman sitesinde bulunacak olan 46 adet konut zihinsel engelli evsiz insanların hizmetine sunulacak. Apartman sakinlerine ücretsiz sağlık hizmetinin yanı sıra iş bulma konusunda da yardım sağlanacak.

Alarcon bu tarz projeleri tüm Los Angeles bölgesinde görmeyi dilediğini ifade etti. Alarcon ayrıca “zihinsel engelli evsiz insanların sayısını düşününce verdiğimiz hizmetin yeterli olmadığını görüyoruz” diye ekledi.

Uzun yıllardır evsiz insanların barınağı haline gelen Sunland-Tujunga bölgesindeki evsiz popülasyonu son zamanlarda polisin baskısı ile Sunland Park ve başka bölgelere kaydı. Bölge sakinlerinin parkta çok fazla yatak ve alışveriş arabası gördüklerini şikayet etmeleri üzerine sorun daha da büyüdü. Bazı aileler çocuklarını parka götürmeye korktuklarını ifade etti. Sunland bölgesinin Los Angeles şehir merkezindeki sosyal hizmet kuruluşlarına uzaklığı da şikayetler arasında yer aldı.

Bölge sakinlerinin bir kısmı ilk başta projeye itiraz ederken bazıları da fikri sevdiklerini ancak bazı çekinceleri olduğunu dile getirdi. Sunland-Tujunga birliği başkanı Joe Barret proje geçen sene ilk açıklandığında bölge sakinlerinden çok fazla soru ve itiraz aldıklarını ancak zaman içerisinde insanların projeden etkilendiklerini ve benimsediklerini ifade etti.  Barrett şu anda bölge sakinlerinin yüzde doksanının projeyi desteklediğine inandığını söyledi. Sunland-Tujunga birliğinin Home Depot gibi kuruluşlarının inşasını önlemek için kurulduğunu ifade eden Barrett bu apartman kompleksinin ise bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyledi.

Haziran ayında görevi sona erecek olan meclis üyesi Alarcon ise görev süresinin sonuna kadar evsiz insanların kalıcı konutlara yerleştirilmesi için çalışacağını ifade etti. Alarcon “belki bu hizmetler bir gün benim oğluma da ulaşır” dedi.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.