Los Angeles ve Waze’den güvenliği artıracak işbirliği

Los Angeles ve Waze’den güvenliği artıracak işbirliği

Los Ageles şehri ve Waze yönetimi şehirde hayatı kolaylaştıracak ve güvenliği artıracak bir uygulamaya imza atıyor. Los Angeles şehri, Los Angeles Polis Departmanı ve Waze arasında kurulan yeni bir işbirliği sayesinde, Waze kullanıcıları şehirde meydana gelen kapkaç, kaçırılma olaylarından ve yapılan yol çalışmalarından da haberdar olabilecek.

Los Angeles Belediye Başkanı Garcetti yeni uygulamayla alakalı yaptığı açıklamada, “Her iki dakikada bir gerçekleşen güncellemeler sayesinde insanlar muhtemel yol kapamalarından kaçınıp akşam yemeğine eve yetişebilmek için ihtiyaçları olan bilgileri elde edebilecekler.” dedi. Garcetti, anlaşmanın bir parçası olarak aynı zamanda şehir yetkililerinin de Waze’den trafik akışı ve yolların durumu ile alakalı gerçek zamanlı bilgi alacaklarını kaydetti. Garcetti, “Los Angeles’ta yaşamaya, çalışmaya, okumaya, gezmeye gelen insanların çoğalması demek yollarda daha çok aracın olması demek, yani iyi haberin yanında trafik gibi kötü bir haber de baş gösteriyor.” diyerek problemin kaynağına değindi.

Önceki aylarda Waze’in polis memurlarının konumlarını belirleyerek onların hayatlarını tehlikeye atması konusunda endişe duyan Los Angeles Polis Şefi Charlie Beck, bu hafta Waze ile yaptığı görüşme sonrası teknolojinin trafiği iyileştirmenin yanı sıra memurların hayatlarını da nasıl güvenceye alabileceği konusunda yapılan fikir alış verişi birliğine katılmaya karar verdiğini açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.