Los Angeles itfaiyecilerinin fazla mesai ücretleri yüzde 20 arttı

Los Angeles itfaiyecilerinin fazla mesai ücretleri yüzde 20 arttı

Yeni açıklanan verilere göre, Los Angeles’ta çalışan sıradan bir itfaiyeci 2013’te fazla mesaiden yaklaşık 43 bin dolar kazandı. Bu da bir itfaiye memurunun  2012’de kazandığından yüzde 20 daha fazla kazandığı manasına geliyor.

İtfaiye memurları geçtiğimiz yıl, fazla mesai ve ikramiyeler birlikte hesaplandığında yaklaşık olarak 142 bin dolar gelir elde etti. Şehir çalışanlarına 2013’te ödenen toplam miktarın ise 378 milyon dolar olduğu belirtildi.


Şehir kontrolörü Ron Galperin şehrin 24 saat hizmet verendiğini, bu yüzden fazla mesainin de işin bir parçası olduğunu belirtti. Para tasarruf etmek için şehir yöneticilerinin yönetimi ve işe alma uygulamalarını gözden geçirmelerini tavsiye etti.


Los Angeles son beş yıldır yeni itfaiyeci alımı yapmadı. Yeteri kadar itfaiyeci olmadığından iş yoğunluğunu karşılamak için halihazırda çalışan itfaiyeciler fazla mesaiye kalıyor. Ancak uzun süre çalışmaktan yorgun düşen itfaiyeciler olaylara müdahele etmekte gecikiyor bu da halkın güvenliği için bir tehdit oluşturuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.