Los Angeles Eğitim Kurulu yeni üniversite hazırlık müfredatını onayladı

Los Angeles Eğitim Kurulu yeni üniversite hazırlık müfredatını onayladı

California’nın en büyük okul bölgesi Los Angeles Unified School District (LAUSD) üç ay sonra uygulanmaya başlanacak olan lise öğrencilerinin üniversiteye daha iyi hazırlanmasını hedefleyen yeni müfredat programının ana hatlarını belirledi.
East San Fernando Valley yönetim kurulu üyesi Nury Martinez, LAUSD Genel Müdürü John Deasy’den her öğrencinin A-G dersleri olarak adlandırılan 15 üniversite hazırlık dersini başarıyla tamamlaması şartını getiren yeni bir öğretim planı hazırlamasını istedi. Söz konusu yeni program 2016 yılı Ağustos ortasında başlayan akademik dönemde dokuzuncu sınıfa başlayan öğrencilerle uygulamaya geçecek.

2017’de dokuzuncu sınıfa başlayacak öğrenciler ise A-G derslerini “D” yerine “C” notuyla geçmek zorunda kalacak. Böylece öğrenciler California eyaletindeki devlet üniversitelerine girmek için gerekli niteliklere haiz olabilecek. Ancak üç yönetim kurulu üyesi Bennett Kayser, Richard Vladovic ve Marguerite Poindexter LaMotte, öğrencilerin daha fazla ders almasını gerektiren bu yeni uygulamanın artan ders yükü nedeniyle okulu terk eden öğrenci sayısını ve uzun dönemde mali yükümlülükleri arttıracağı endişesiyle  yeni müfredat programına karşı red oyu kullandı.

Bu üyelerden Kayser, Genel Müdür Deasy’den AG derslerinin uygulanması için sınıf mevcudunun azaltılması ve ortaokul ve lise öğretmenlerine eğitim verilmesini içeren detaylı bir bütçe planı hazırlamasını istedi.  Ayrıca yeni plan kapsamında mezuniyet için gereken kredi sayısı 210’dan 230’a yükselmesini önerdi.

Ancak Deasy, öğrenciler 230 kredi tamamlamak zorunda olursa,  okul sonrası özel ders ihtiyacı olan ya da ders tekrar etmesi gereken öğrencilere hiç zaman bırakmayacağını ifade etti.  Deasy nin bu açıklamalarından sonra Kayser in kredi sayısını arttırma önerisi 4 e 3 oyla reddedildi. Ayrıca A-G planının ek bir maliyetinin olmayacağını, var olan kaynakların programın gereklerini yerine getirmeye yeterli olacağını belirtti.

Deasy, 13 ay önce bu göreve gelmesinden itibaren yeni müfredat programını geliştirmek için çalıştıklarını, aynı zamanda öğrencileri ve velileri bilgilendirdiklerini, öğretmenleri de yeni dersleri vermeye hazırladıklarını açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.