Los Angeles, Amerika’da bisiklet paylaşan 3. şehir oldu

Los Angeles, Amerika’da bisiklet paylaşan 3. şehir oldu

Los Angeles’da dünyanın birçok büyük kentinde olduğu gibi şehir içinde bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak için kolları sıvadı. Haftasonu binlerce bisikleti hizmete koyan şehir yönetimi bu sayede  çevreyi koruma, birey sağlığı ve enerji tasarrufu konusunda örnek bir planı hayata geçirmiş oldu.

Los Angeles Belediye Başkanı Antonio Villaraigosa bisiklet paylaşım programı için bütçelerinden 16 milyon dolar ayırdıklarını söyledi. Haftasonu şehirde binlerce bisikletin Los Angelesların hizmetine girdiğine işaret eden Villaraigosa, yüzlerce bisiklet kiralama büfesinden arzu edenlerin bu hizmetten istifade edebileceğini dile getirdi.
la-me-ciclavia.jpg-20120414
Los Angeles şehri içinde 400 farklı istasyonda 4 bin bisiklet kent merkezi dışında Hollywood, Playa del Rey, Westwood ile Venice Beach de hizmet verecek. Bisiklet paylaşım hizmetinden 100 bin civarında insanın faydalanacağı öngörülüyor. Los Angeles şehir merkezinde toplam 10 mil uzunluğunda bazı sokakların araç trafiğine kapatılarak sadece yaya ile biskletlilerin kullanımına açık olacak.

Bisiklet kiralama ücretleri de şu şekilde belirlendi; yarım saatten az süre kullanmak isteyenlerden herhangi bir ücret alınmayacak. Tüm gün kiralama 6 dolar, bir saati 1.50 dolar, bir bucuk saatlik kira ücreti ise 4.50 dolar şeklinde. Yıllık abonman olmak isteyenler ise 75 dolar ödeyecek.

Bisiklet paylaşım programı Denver, Washington D.C. dışında Avrupa’da birçok büyük şehirde uygulanıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.