Las Vegas’ta yoğun yolcu trafiği

Las Vegas’ta yoğun yolcu trafiği

Geçtiğimiz aralık ayı içerisinde Las Vegas McCarran Uluslararası Havalimanı’nın yolcu sayısı, geçen yıla oranla yüzde 4,1 artarak 3,3 milyona ulaştı ve yılı toplam 41,9 milyon yolcu ile kapattı.

2008 yılından bu yana ilk kez bu kadar yüksek bir yolcu sayısına ulaştığı bildirilen havalimanında, yoğunluğun daha çok uluslararası uçuşlar ve hava turlarından kaynaklandığı belirtildi.

2008’de 44 milyon yolcunun ziyaret ettiği McCarran Havalimanı’nın rekoru ise 47,7 milyon yolcu ile 2007 yılına ait.

2013 verilerine göre, iç hat yolcu sayısı yüzde 0,1’lik artışla 38 milyona, uluslararası yolcu sayısı yüzde 3,4’lük artışla 3 milyona, ve hava turu trafiği de yüzde 6,5’lik artışla 924 bin 22’ye yükseldi.

Öne çıkan sekiz hava yolu şirketinin Las Vegas’a veya Las Vegas’tan diğer noktalara 1 milyonun üzerinde yolcu taşıdığı belirtildi. Bu sekiz hava yolu içinde birincilik 16,3 milyon ile Dallas merkezli Southwest hava yollarına ait. Bu rakam, söz konusu havayolu şirketi için bir yılda yüzde 1,9’luk bir artışa tekâbül ediyor.

Diğer yedi hava yolu şirketi ise Delta, United, American, Allegiant, US Airways, Spirit ve JetBlue olarak açıklandı. İkinci sıraya, 2013 yılı sonlarına doğru American Hava Yolları çatısında birleşme kararı alan American-US Airways ikilisi yerleşti.

1 milyon yolcu sınırını aşan tek uluslararası havayolu şirketi ise Kanada merkezli WestJet Hava Yolları oldu. WestJet’i, Air Canada, Virgin Atlantic, British Airways ve Volaris izledi.

2013 yılı itibariyle yüzdelik olarak en fazla büyüme gösteren ilk beş havayolu şirketi ise, Interjet, Copa, Magnicharters (bütün Latin Amerika hava yolu şirketleri), British Airways ve Arkefly oldu.

En fazla büyüme gösteren Las Vegas merkezli iç hat şirketleri ise Sun Country, Spirit, ve Virgin America hava yolları olarak açıklandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.