LA’in yeni eğitim müdürü projelerini anlattı

LA’in yeni eğitim müdürü projelerini anlattı

Los Angeles Bölgesi Eğitim Müdürlüğü’ne ( LAUSD Superintendent) yeni seçilen Michelle King, koltuğu devralmasından sonra verdiği ilk geniş röportajda akademik başarıyı artırmanın ve ülkenin ikinci en büyük okul sistemini aileler için daha ilgi çekici hale getirmenin birkaç muhtemel yolundan biri olarak kız – erkek ayrı eğitimden bahsetti.

King ayrıca fen ve matematik eğitimlerini tüm sınıflara daha iyi şekilde entegre etmek ve aileler arasında popüler olan erken yaşta çocukların ikinci bir dilde akıcı konuşmasını sağlayan programlara benzer programları genişletmek istiyor.

Los Angeles Times’ın editoryal ekibiyle konuşan King, ihtilaflı charter okul genişletme çalışmalarını da eleştirdi. Eli and Edythe Broad Foundation tarafından geçen yıl teklif edilen planın amacı, charter kampüslerin sayısını iki katından fazlaya çıkararak sekiz yıllık bir süreç içinde LAUSD deki öğrencilerin yarısını bu okullara kaydetmek üzere 490 milyon dolar toplamaktı.

King ‘öğrencilerin tamamını ya da bir kısmını alacağız diyen hiçbir girişime katılmam ve destek vermem” dedi. Ancak charter okullarına düşmanlık duymadığını da ekledi:  “Çocuklarımıza hizmet veren tüm okulları destekliyorum.”

Los Angeles County Eğitim Board’u geçen hafta bütün üyelerin oybirliği ile King’in Eğitim Müdürü olmasına karar vermişti. Ülke çapında yapılan bir çalışmadan sonra işe alınan eski yönetici 31 yıllık kariyerinin tamamında Los Angeles Birliği’nde çalıştı ve Ramon C. Cortines aralık ayı ortasında yönetimi devrettiğinden beri geçici sorumlu olarak görev yapıyordu.

Üç kere Los Angeles Eğitim Müdürü Cortines resmi olarak 2 Ocak’ta emekli oldu. 54 yaşındaki King terfi olmadan önce hem Cortines’in hem de selefi John Deasy’nin altında başvekil sorumlu olarak görev yapmıştı.

King, Cortines’in modelinde bağımsız yönetilen charter okulları dahil olmak üzere ortak çalışmaya dayalı bir tarzı tercih ettiğini ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.