Harç zammı Californialı öğrencileri komşu eyaletlere kaçırıyor

Harç zammı Californialı öğrencileri komşu eyaletlere kaçırıyor

University of California ve California State University bütçe kesintileri sebebiyle zor günler geçirdiğinden dolayı öğrenci harçlarını arttırırken, komşu eyalerde yer alan üniversiteler Californialı öğrencileri çekmek için birbiriyle yarışıyor.

California’ya komşu eyaletlerdeki üniversiteler, öğrenci bulma faaliyetlerine hız verdi. Californialı öğrenciler kendi okullarını tercih ettikleri takdirde, hem eyalet dışı harç ödeyen öğrenci sayısını hem de kampüslerinin çok yönlülüğünü arttırmış olacaklar.

 
Oregon University kendi okullarını tercih eden Californialı öğrencilerin, Batı Eyaletleri Öğrenci değişimi (Western Undergraduate Exchange) programından harç indirimi alacaklarını açıkladı. Normalde Oregon University bu programa katılıyor fakat Californialı öğrencileri kapsamıyor. Oregon University son beş yılda yeni kayıt yaptıran Californialı öğrenci sayısını bine yükseltti.

 
Washington State University, 2011’de birinci sınıfta 132 Californialı öğrenci kaydetti. Bu sayı 2010 yılının iki katıydı. Hem University of Arizona hem Arizona State University de son yıllarda binden fazla Californialı öğrenci kaydetti.

 
Lise öğrencilerine konuşan farklı üniversitelerden yetkililer, öğrencileri ikna etmek için  kendi okullarını tercih ederlerse az mevcutlu sınıflarda eğitim göreceklerini, dört yılda mezun olmalarının garanti olduğunu ve sırf Californialı oldukları için birkaç bin dolar vereceklerini söylediler.

 
St.Louis’den bir özel okul tüm Californialı öğrencilere otomatik olarak 5 bin dolar burs vermeyi vaat ederken, University of Arizona, Los Angeles’a uçakla sadece bir saatlik mesafede bulunmasının avantajını kullanmaya çalışıyor.
California üniversitelerindeki harç artışını yakından takip eden ve eyalet okullarına kabul almakta zorlanan birçok öğrenci eyalet dışı okullara gitme seçeneğini değerlendiriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.