Google çalışanlarını feribot ile taşıyor

Google çalışanlarını feribot ile taşıyor

San Francisco’da çalışanlarını otobüslerle taşıyan Google, gelen şikayetler üzerine feribotla taşıma yapmaya karar verdi.

Google, çalışanlarını bugüne kadar Mountain View şehrindeki yerleşkesine otobüslerle taşıyordu. Ancak halkın Google otobüslerinin durakları kalabalıklaştırdığı ve tıkanıklığa sebep olduğu yönünde şikayette bulunması üzerine alternatif çözüm arayışına girilmişti.

Yeni alınan kararla Google, çalışanlarını pazartesi gününden itibaren San Francisco Limanı’ndan feribotla Redwood şehrine oradan da otobüslerle Mountain View şehrine taşıdı.

Google yaptığı açıklamada San Francisco’da yaşayan çalışanlarına kesinlikle herhangi bir sıkıntı yaşatmak istemediklerini, çalışanların işe en rahat şekilde gelebilmeleri için alternatif çözümler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Belediye yetkilileri Google, Apple ve Genentech gibi çalışanlarını özel otobüsler ile kamu duraklarından alan şirketlerin günlük olarak her durak başı $1 ödemek zorunda olduklarını, bu uygulamanın ise 18 aylık pilot bir uygulama olduğunu söylediler. Google ise San Francisco limanını her kullanımı için 50 dolar ücret ödeyecek.

Google’ın otobüs kullanımını eleştiren gruplar ise yeni ulaşım metodu ile de pek memnun olmadılar. Eleştiriler feribotların çevreye otobüslerden daha çok zarar verdiği konusunda yoğunlaşıyor.

Daha önce Google otobüslerinin protesto edilmesinde öne çıkan Konut Hakları Komitesinden Sarah Sherburn-Zimmer “teknoloji şirketlerinde çalışanlara karşı değilim ancak bu kadar büyük iş gücünün bir yerden başka biryere taşınmasında çevre dostu bir çaba göremiyorum” dedi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.