En ‘Bisiklet Dostu’ eyalet Washington

En ‘Bisiklet Dostu’ eyalet Washington

Washington eyaleti, Amerikan Bisikletliler Ligi tarafından, ABD’nin en ‘Bisiklet Dostu’ eyaleti ilan edildi. İki yılda bir yapılan bu değerlendirmede, toplam bisiklet yolu milleri, bisiklet kazaları sayısı gibi bir çok etken göz önünde bulundurularak, şehir ve eyaletler sıralamaya tabi tutuluyorlar.

Ligin sözcüsü Carolyn Szczepanski yaptığı açıklamada, “Washington eyaleti desteklediği ‘Bisiklet Dostu’ kanunlarla çok güçlü bir liderlik sergiliyor. Ancak, Memphis, Tennessee gibi yerlerde de bisiklet-dostu tesisleri daha çok görmeye başladık. Henüz çok yaygınlaşmamış olsa da şehir mimarları bu yaklaşımı daha çok benimseme yolunda ilerliyor.” dedi.

Szczepanski sözlerine “Washington, Colorado ve Oregon gibi sıralamada ilk üçe giren eyaletleri bu yarışmada görmek normal bir durum olsa da, Delaware ve Illinois eyaletlerini de ilk 10’da görmek heyecan verici bir gelişme.” şeklinde devam etti.

2000 ile 2011 yılları arasında Amerika’daki toplam bisiklet kullanıcıları sayısındaki artış %47’i buluyor. Ligin sertifika verdiği 38 yeni Bisiklet-Dostu mekan ile birlikte 48 eyalette bu amaca uygun mekan sayısı toplam 291’e ulaşmış durumda.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.