Disneyland’a yaralanma vakaları yüzünden son 5 yılda 140 dava açıldı

Disneyland’a yaralanma vakaları yüzünden son 5 yılda 140 dava açıldı

California eyaletinin Anaheim şehrinde bulunan Disneyland Eğlence Merkezi’ne son beş yılda şahsi yaralanma vakaları sebebiyle yaklaşık 140 farklı dava açıldı. Bölgedeki bir diğer eğlence parkı Knott’s Bery Farm da 50 kez dava edildi.
Bir gazetenin yaptığı incelemeye göre ziyaretçiler tarafından açılan davaların üçte birinin sebebi parkta yürürken ya da kaldırımdan düşerek meydana gelen yaralanmalar.

İlginç davalardan biri, bir Disneyland otelinde kafeteryada yerde bırakılan yumurtaların üzerine basıp düşen bir kadın tarafından açıldı. Başka bir davada ise, bir adam Disney’i çalışanlardan birini koluna su dökmekle suçluyor. Bir diğeri ise, Disney’i parktaki yiyecek standlarından birinden kopup uçan metal bir parçanın kendisine çarptığı için mahkemeye verdi.

Ancak her ne kadar dava sayısı yüksek olsa da, Disney ve Knott’s Berry Farm’ın sahibi Cedar Fair çok nadir mahkemeye çıktı. Bunun sebebi de bu şirketlerin davaları mahkeme dışında sessizce ve çabucak çözen bir halkla ilişkiler birimlerinin olması.

Aslında Disneyland de Knott’s Berry Farm da 2007’den beri sadece birer dava kaybettiler. Disney bir yiyecek standından kopan şemsiyenin çarptığı kadına 500.000 dolar ödedi. Kafasına çarpan şemsiye kadının nöbetler geçirmesine neden olmuştu. Knott’s ise kaldırımda ayağı burkulan bir kadına 71.000 dolar ödedi.

Ancak Güney California’daki bu eğlence parklarını yılda 25 milyon kişinin ziyaret ettiği göz önünde bulundurulduğuna açılan davaların sayısının çok az olduğu anlaşılır.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.