Disney’in en büyük sergisi Reagan Müzesi’nde açılıyor

Disney’in en büyük sergisi Reagan Müzesi’nde açılıyor

Disneyland’ın açılış töreninde beyaz bir ceket ve papyonla yaptığı konuşma büyük beğeni toplayan Ronald Reagan’ın Simi Valley’de bulunan başkanlık kütüphanesi, 57 yıl sonra Disney’in bugüne kadarki en büyük sergisine ev sahipliğiğ yapmak için, Disney Fan Club’a (D23) katıldı.

Ronald Reagan Başkanlık Vakfı direktörü John Heubusch, bu serginin gördüğü en büyük ve özel sergi olduğunu belirtti. ‘Disney Fan Club Walt Disney Hazinelerini Sunar’ (D23 Presents Treasure of the Walt Disney Archives) isimli sergi, Ronald Reagan Başkanlık Kütüphanesi ve Müzesi’nde 6 Temmuz’da açılacak ve 2013 yılının Nisan ayına kadar devam edecek.

Sergide 500’den fazla Disney fotoğrafı, mektuplar, çizimler ve  orta batıdan bir çocuğun medya patronluğuna uzanan yolculuğunun ironik hikayesini anlatan film kareleri gösterime sunulacak.

Disneyland, Amerikan ruhunu, iyimserliği ve Amerikan macerasını temsil ediyor. Bu büyük sergi için Disney arşivcileri Disney’in 90 yıllık tarihini taradı.

Sonuç olarak, Sihirli Krallık Disney’in hayranlarına eşsiz bir eser sunulacak.  

Serginin bir bölümünde, Disneyland’ın ilk ürettiği ürün Micky Mouse yazılı tabletler, Micky Mouse saatleri, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler kostümleri sergilenecek.

Savaş sonrası hazineler bölümünde ise Anaheim  parkının karakterleri, ve Walt Disney’in resmi Burbank ofisi sergilenecek.

Disney’in günümüze yakın dönemlerinde ise Cinderella’da, peri tarafından giydirilen Whitney Houston karakteri  ve ‘Avengers’ ve ‘Tron’ filmlerinde kullanılan eşyalar sergilenecek.  

California valisi olarak Reagan, bir dönem Walt Disney’i anma pulu için kulis yaparak, Disneyland’a destek vemişti. Başkan olarak ise, Walt Disney’i Anma Günü ilan etti. İkinci başkanlık konuşmasını Disney’in Epcot Merkezi’nde yaptı.

17 Temmuz 1955’de ise Reagan canlı yayında 90 milyon TV izleyicisinin önünde Disneyland’ın açılışını gerçekleştirmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.