Dağ aslanı şehre indi

Dağ aslanı şehre indi

Los Angeles şehrinin Glendale semtinde bir dağ aslanına rastlandı. Glendale Emniyet Müdürlüğü’nde görevli çavuş Tom Lorenz, olayı bir semt sakininin perşembe gece saat 23:00 sularında aslanı Larco Way yolunda kuzeye doğru ilerlerken gördüğünü anlattı. Lorenz, aslanın kısa bir süre dönüp adamı izledikten sonra yoluna devam ettiğini söyledi.

Pasadena Hayvan Hakları Koruma Derneği sözcüsü Ricky Whitman, kuruma bağlı hayvan kontrol ekiplerinin olaydan haberdar edildiğini ve halkı bir dağ aslanıyla karşılaşmaları halinde ne yapmaları gerektiği konusunda bilgilendiren afişler hazırlandığını duyurdu. Ayrıca hafta içinde, Larco Way yakınlarında bir mahallede bir dağ aslanı tarafından yenilmiş bir geyiğe rastlandı.

 

Haziran ayında, mahalle sakinlerinin olası bir vahşi hayvan görmesi durumunda bunu internet üzerinden yetkililere bildirebilmesi için Vahşi Hayvan Gözcüsü adında bir sistem kurulmuştu. Bu sistem şehrin internet sitesine bağlı bir harita şeklinde çalışıyor ve mahalle sakinlerinin yaşadıkları bölgede daha önceden kayda girilmiş vaşak, ayı, çakal, geyik ve dağ aslanı gibi vahşi hayvan görme vakalarını görebilme imkanı sağlıyor.

Şehir yetkililerinin haritayı kurmasından yalnızca bir ay sonra, Monte Vista İlkokulu’ndaki bir hizmetli okulun otoparkında bir dağ aslanının çiti atlayıp yan komşunun arazisine girdiğini rapor etmişti. 

Vahşi hayat uzmanlarının verdiği bilgiye göre dağ aslanları kolay yakalanamaz ve mümkün olduğunca insanlardan uzak durur. Yine de, mahalle sakinlerini ufak evcil hayvanları ve çocukları tek başına bırakmaması konusunda uyarmaya devam ediyor. 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.