Cruise yolcuları soyuldu!

Cruise yolcuları soyuldu!

Deniz seyahatine çıkan yolcuların değerli eşyaları ve pasaportları çalındı.

Yedi günlük deniz yolculuğu için California’dan ayrılan yolcu gemisinde hırsızlar yolcuların değerli eşyalarıyla birlikte pasaportlarını çaldılar.

CNN’nin haberine göre California’nın Long Beach şehrinden 19 Şubat’ta ayrılan 3,000 kişi kapasiteli yolcu gemisinde yetkililer, 22 kişinin soyulduğunu ve olayda ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığını bildirdi. 

Cumartesi günü yapılan açıklamada, cruise seyahatine açılan Carnival Cruise Lines isimli yolcu gemisinde Meksika’nın Puerto Vallarta kentinde sahil gezisi sırasında soygun meydana geldi. Perşembe günü meydana gelen olayda 22 yolcunun değerlileri ile pasaportlarının çalındığı soygundan sonra gezi durduruldu. Ayrıca ikinci bir anons yapılıncaya kadar geziler iptal edildi. 

Pasaportları çalınan yolcular ise pasaportlarını yeniden çıkartmaya çalışıyor. 

Olaydan iki hafta önce ABD Dışişleri Bakanlığı Amerikalı vatandaşları Meksika’ya karşı tatil uyarısında bulunmuştu. Dışişleri Bakanlığı’nın 14 tane Meksika eyaletini içine alan bildirisinde vatandaşlara dikkatli olmaları uyarısı yapılmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın sözkonusu gezi uyarısı bir çok turistik geminin seyahat/cruise programını kısaltmasını veya yollarını degiştirmesine sebep olmuştu.

Meksika’nın Mazatlan ve Puerto Vallarta öğrenciler ile turistik gemi yolcuları tarafından en çok beğenilen yerlerin başında geliyor. Fakat geçen yıl bazı cruise firmaları Mazatlan’da şiddet olaylarının artması nedeniyle bu bölgeyi gezi programından çıkartmışlardı. 

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Aralık 2006 ila Eylül 2011 yılları arasında Meksika`da uyuşturucu şiddeti ve uyuşturucu kartelleri arasındaki savaş yüzünden 47,500 kişinin öldüğü bildirildi. Açıklamada öldürülen insanların çoğunun suçlu ve suça intikal etmemiş insanlar arasındaki ateş çemberinde kaldığı belirtildi. 

Meksika Başkanı Felipe Calderon 2006`da uyuşturucu cetelerine karşı büyük bir önlem aldıklarını ve yaptırım uygulamaya başlattıklarını beyan etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.