Çalıntı kartla yedikleri yemeğin fotoğrafını internette paylaşan hırsızlar yakalandı

Çalıntı kartla yedikleri yemeğin fotoğrafını internette paylaşan hırsızlar yakalandı

Kuzey California’da, çalıntı kredi kartıyla ziyafet çeken 4 şüpheli, yemeğin fotoğrafını internette paylaşınca yakayı ele verdi. 

Rocklin şehrinde, cuma gecesi park halindeki 4 ayrı arabaya girerek navigasyon cihazı, çanta ve cüzdanları çalan şüpheliler olayın ardından yakındaki bir hamburgerciden çaldıkları kredi kartıyla 120 dolarlık yemek sipariş etti. Şüphelilerden ikisi arabanın bagajı üzerinde sergiledikleri yiyecekler ve alışverişin faturasıyla birlikte poz vererek çektikleri fotoğrafı Instagram isimli fotoğraf paylaşım sitesinde yayınlayınca yakalandı.

Screen Shot 2013-11-12 at 3.00.33 PMOlayın ertesi günü, kartı çalınan kişinin kendi izni dışında yapılan alışverişi bildirmesi üzerine, yetkililer söz konusu lokantanın çalışanlarının ifadesini aldı. Çalışanlar, şüphelilerin sıradaki kişilerin de hesaplarını ödemeyi teklif ettiğini ve araba bagajına dizdikleri yiyeceklerle poz verirken, kendilerinin de poza dahil olmasını istediğini anlattı. Görevlilerden biri, şüphelilerden ikisi ile birlikte araç plakasının da görünebilir olduğu fotoğrafın internette paylaşıldığını anlatınca düğüm çözüldü.

Şüphelilerin kendi kendilerini yakalattığını söyleyen polis yetkilisi Scott Horillo “‘Aptal’ kelimesi yerinde olur mu bilmiyorum ama bir suç işleyip sonra onu internette paylaşmak verebilecek en akıllıca karar değildi sanırım.” şeklinde konuştu.

Pazar gecesi bir ezcane çıkışında yakalanan şüphelilerin sicilinde araba hırsızlığı, elde çalıntı malzeme bulundurma ve kimlik hırsızlığı gibi suçlar bulunuyor. Şüphelilerden ikisinin kefaleti $10,000 ve $20,000 olarak belirlenirken üçüncüsü için kefalet henüz belirlenmiş değil.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.