California’nın en başarılı ortaokulları Santa Clara’da

California’nın en başarılı ortaokulları Santa Clara’da

Geçtiğimiz Perşembe günü California Eğitim Departmanı(Department of Education) tarafından açıklanan verilere göre eyalet çapındaki başarı sıralamasında ilk üç derece Santa Clara bölgesindeki orta okullara ait.

Academic Performanca Index (API) sonuçlarına göre yapılan sıralamada Cupertino şehrinde bulunan Murdock-Portal ve Faria orta okulları 998 puanla sıralamada birinciliği paylaşırken,  Millikin orta okulu 997 puanla ikinci, Hoover orta okulu 995 puanla üçüncü sırada yer aldı. Açıklanan sonuçlara göre tüm California çapındaki en yüksek skora sahip 31 ortaokuldan 16 tanesi Santa Clara bölgesi içerisinde bulunuyor.

Santa Clara Bölgesi Okullar Başmüfettişi Charles Weis bölgedeki okulların ve öğrencileri başarısının gurur verici olduğunu söyledi ve “bu sonuç bizim birşeyleri doğru yaptığımızın göstergesidir” dedi.

API,her sene okullarda öğrencilerin girdiği standart test sistemine dayalı olan ve okulları bu test sonuçlarına göre 200-999 puan sistemi arasında değerlendiren bir sistem.

California eyaleti bu sıralama dışında test sonuçlarındaki yükselişi baz alan bir başka sıralamayı da ayrıca her sene açıklamakta. En son geçtiğimiz Ağustos ayında açıklanan sonuçlara göre Santa Clara bölgesindeki 25 orta okul 10 üzerinden 10 puan almıştı. Bu sonuçlar ile Santa Clara okulları California eyaleti çapında başarı sıralamasında %10‘luk diliminde yer alıyor. 2010 yılında bölgenin 10 üzerinden 10 alan okul sayısı 24 idi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.