Californialı öğrencilerin sadece yüzde 31’i formda

Californialı öğrencilerin sadece yüzde 31’i formda

California Eğitim Departmanı, eyalet genelinde yapılan bir dizi sağlık tarama testi sonucunda, üst üste ikinci kez Californialı öğrencilerin düşük  sonuçlar aldığını açıkladı.
California Eğitim Müdürü Tom Torlakson yaptığı açıklamada “Öğrencilerin yaklaşık %31’i fiziksel olarak formda olduklarını gösteren sonuçlar aldı. Eğer her üç çocuktan biri bile ideal durumda değilse, bu son derece ciddi bir kamu sağlığı sorunuyla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor demektir” dedi. Uzun yıllar kros antrenörlüğü yapan Torlakson, “Bu öğrencilerin sadece sağlığını değil, aynı zamanda her geçen gün yeni bir araştırmayla kanıtlandığı üzere akademik başarılarını da etkilemektedir” diye konuştu. Sağlık taramasında yaklaşık 1.3 milyon 5, 6 ve 7.  sınıf öğrencisi kontrolden  geçti.

“Okul hayatı boyunca sağlıklarının daha iyiye gittiğini görmekten memnun olsam da, bu çocuklara egzersiz ve beraberinde sağlıklı ve temiz beslenme ve temiz su gibi imkanlar sağlamak zorundayız” dedi.

California eğitim departmanı bir yıl önce başlattığı okullarda sağlıklı beslenmeyi teşvik girişimlerine devam ediyor.
  Preferences § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 – = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ‘   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   Русский   alt alt     Preferences

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.