California’daki okullarda fen bilgisi standartlarına geçiş ertelendi

California’daki okullarda fen bilgisi standartlarına geçiş ertelendi

California Eyalet Eğitim Kurulu, daha az konunun derinlemesine işlenmesini ve ezber yerine uygulamalı öğrenmeyi destekleyen yeni fen bilgisi standartlarına geçilmesini erteleme kararı aldı.

 

Kurul teklif edilen standartların eğitimciler yaz tatilinden döndükten sonra güz döneminde tekrar ele alacak.

 

Önerilen standartlar Gelecek Nesil Fen Bilgisi Standartları’na (Next Generation Science Standards) dayanıyor. Nisan ayında California ve diğer 25 eyalette açıklanan bu standartlar 1996 yılından beri fen bilgisi öğretiminin değiştirilmesine yönelik gösterilen ilk ulusal çabanın ürünü. Bu standartlar kavramların anlaşılmasını ve problemlerin tanımlanması, soru sorma, araştırma yapma, veri analizi yapma ve sonuç çıkarmak için delillerin kullanılması gibi uygulamalı öğrenme tekniklerinin üzerinde duruyor.

 

Ayrıca iklim değişikliği ve genetik mühendisliğin yiyecekler ve tıp üzerindeki etkisi gibi popüler konuların da derinlere ele alınmasını öneriliyor.

 

Fen bilgisinin daha pratik bir şekilde uygulamalı öğretilmesi Amerikalı öğrencilerin fen bilgisi ve matematik alanlarında başarılarının düşük olması ile ilgili endişelerin yaygın olduğu ve bu alanlarla ilgili işlerin diğer iş alanlarından üç kat daha hızlı arttığı bir dönemde gündeme geldi.

 

California Öğretmenleri Derneği de öğretmenlerin acilen yeni standartların öğretilmesi konusunda eğitim almaları gerektiğini söyledi. Oakland’ta bulunan Education Trust-West tarafından yapılan bir araştırmaya göre ilkokul öğretmenlerinin sadece üçte biri kendilerini fen bilgisi öğretmeye hazır hissediyor. Education Trust-West Genel Müdürü Arun Ramanthan, “Standarların bu sorunu kendi kendilerine tamamen çözeceğine inanmıyoruz, ancak değişim için bir başlangıç noktası olarak görüyoruz.” dedi.

 

Kurul standartları onaylarsa başka bir uzman grubu da standartların 2014-15 eğitim yılında uygulanması planını hazırlayacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.