California hapishanelerin doluluk oranına çare arıyor

California hapishanelerin doluluk oranına çare arıyor

ABD bölge yargıcı Lawrence Kalton, hiç kural ihlali yapmamış zihinsel engelli mahkumların hücre hapsinin maksimum 30 günle sınırlandırılması ile alakalı teklifin kabul edildiğini duyurdu. Kalton, hapishanelerin doluluk oranları ile alakalı kararın görüşülebilmesi ve devlet ile tutuklu avukatlarının anlaşmasına zemin hazırlamak için son tarih olarak 10 Ocak’ı belirlendiğini ifade etti.

Yargıçlar Eylül ayında devlet yetkilileri ve tutuklu avukatlarına bir çağrıda bulunmuş ve hapishanelerin aşırı doluluk problemine uzun soluklu bir çözüm getirilmesini istemişlerdi. Yaşlı ve zayıf durumda olan mahkumların erken tahliye edilmesi de düşünülen çözümler arasında geçmekte.

Lawrence Kalton hiçbir kural ihlali yapmadığı halde sürekli hücre hapsinde tutulan 230 tane ağır zihinsel engelli mahkumla alakalı tereddütlerini dile getirdi. Buna rağmen hapishane yetkilileri bu mahkumların kendi güvenlikleri için ayrı tutulduklarını ifade ettiler.

Kalton ayrıca Salı günü verdiği emirde zihinsel engelli mahkumlara psikiyatrik bakım sağlanması için planlama yapılmasını istedi. Kalton “Devletin bu konudaki çabası takdire şayan ancak yetersiz.” dedi.

Hapishanelerdeki yetersiz tıbbi ve psikolojik yardım, yargıçların geçtiğimiz yıllarda 9 bin 600 mahkumu salmalarına sebep olmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.