Bir ömrü paylaştılar, ölüme el ele gittiler

Bir ömrü paylaştılar, ölüme el ele gittiler

Don Simpson adlı Californialı adam, kalçası kırıldıktan sonra iyileşemedi ve hayatını kaybetti. Eşinin vefatına dayanamayan kanser hastası Maxine ise dört saat sonra öldü.

Evlilik yolunda ilerleyen pek çok beraberlik, ‘hastalıkta sağlıkta’, ‘iyi günde kötü günde’, ‘ölüm bizi ayırana kadar’ gibi klişe cümlelerle başlar. Ne var ki verilen bu sözlerin ne kadar süreceği muammadır. California eyaletinde yaşayan ve tam 62 yıl boyunca evli kalan Don ve Maxine Simpson çifti, son nefeslerini verene kadar beraberdi. Tabiri caizse ‘ölüm onları ayırana kadar’…

İnşaat mühendisi olarak görev yapan Don, eşi Maxine ile bowling pistinde tanıştı. Beraber dünya turuna çıkan çift, iki erkek çocuğu evlat edindi. Don, yaklaşık iki hafta önce düşerek kalçasını kırdı. Olayın ardından hemen hastaneye götürülen Californialı adam, tedavi altına alındı. Sağlık durumu çok iyi değildi. Tam bu anların yaşandığı sırada kanser olan eşi Maxine’nin de sağlık durumu kötüye gitti. Kanser hastalığı ilerlemişti. 62 yıl önce hayatlarını birleştiren ve o günden beri ayrılmayan Simpson çifti, tekrar bir araya gelmek istiyordu. Ailelerini telefonla arayarak bu arzularını dile getirdiler. Daha sonra ikili, evlerindeki bir odaya iki ayrı yatağa yatırıldı. Ne Don ne de Maxine, hasta halde yatarken bile birbirlerinin elini bırakmadı. Melissa Sloan isimli torunları, büyükanne ve büyükbabasının yatağını yan yana hazırladıklarını söyledi. Ara sıra gözlerini açıp birbirlerine baktıklarını anlatan Sloan, büyükannesi Maxine’nin son nefesini verdiğinde eşinin elini tuttuğunu anlattı. Maxine’nin ölümünden dört saat sonra ise Don’un hayatını kaybettiğini belirtti. Sloan’a göre çiftin aynı gün hayata gözlerini yummaları şaşırtıcı. Sloan, “İşte gerçek aşk bu.” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.