Beyin kanseri olduğunu öğrenen kadın, ötenazi için Oregon’a taşındı

Beyin kanseri olduğunu öğrenen kadın, ötenazi için Oregon’a taşındı

Beyin kanseri olduğunu öğrenen Amerikalı bir kadın ötenazi yaptırabilmek için California’dan Oregon’a taşındı. Beynindeki tümörün hızla ilerlediği bildirilen Brittany Maynard, ölüm gününü beklemek istemediğini söyleyerek doktor kontrolünde ilaçla öldürülmek istediğini açıkladı. Maynard, 1 Kasım’da ilaç verilerek öldürülecek.

Brittany Maynard, evlendikten bir yıl sonra daha önce hiç yaşamadığı şiddetli baş ağrılarıyla doktora gitti. Beyin kanseri teşhisi konan ve 6 ay ömrünün kaldığını öğrenen Maynard, ‘doktor kontrolünde ilaçla ölüm’ün yasak olduğu California’dan ötenaziye izin veren Oregon’a taşındı.

Beyin kanserinin en hızlı yayılan çeşidi Glioblastoma Multiforme isimli tümörden kurtulmanın “imkansız olduğunu bildiğini” söyleyen Maynard, “Sonu olmayan bir tedavi için hastane günlerini yaşamamak, kendi yatak odamda, yanımda eşim, ailem ve arkadaşlarım olduğu sırada acısız, ağrısız biçimde hayata gözlerimi yummak istiyorum.” dedi.
Seyahat etmeyi çok sevdiğini söyleyen Maynard, hastalığını öğrendiği günden bu yana eşi, arkadaşları ve ailesiyle birlikte bir çok yere gittiğini ve çok mutlu olduğunu belirtti. Maynard, ölmeden önce daha önce gitme şansı bulamadığı Grand Canyon’a da gitmeyi planladığını ve kendisi için ‘son gün’ olan 1 Kasım’a kadar içinde bulunduğu her anı keyifle yaşamak istediğini söyledi.“Hayatın anlamı, içinde bulunduğunuz anı kaçırmamak demektir. Sizin için ne önemliyse, ne kıymetliyse onu yapın ve gerisini düşünmeyin.” diyen Maynard, “1 Kasım’da alacağım ilaçların şu an elimde olmasının beni ne kadar rahatlattığını anlatamam.” diye konuştu.Ölümcül hastalığı olanlara ilaçla ölüm hakkı veren kanun Amerika’da sadece 5 eyalette bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.