Arizona’daki Türk derneğinden her akşam iftar yemeği

Arizona’daki Türk derneğinden her akşam iftar yemeği

Arizona’nın iki büyük şehri Phoenix ve Tucson’da bulunan Türk kültür merkezlerinde Ramazan ayı boyunca her akşam iftar yemeği veriliyor. Gönüllü olarak Türk hanımların aralarında paylaraşak yemekleri yaptığı iftarlara ilgi büyük oluyor.

 

01camiYemekler sunumu ve lezzetiyle restoranları aratmıyor. Özellikle çalışan gençler her akşam iftar verilmesini büyük bir memnuniyetle karşılıyor ve emeği geçen bayanlara teşekkür ediyor.

 

Phoenix Türk Kültür Merkezi’nde ayrıca iftar sonraları Ramazan ayı münasebetiyle Türkiye’den davet edilen Gaziantep Müftü Yardımcısı Hüseyin Hazırlar tarafından kısa bir sohbet yapılıyor. Hazırlar aynı zamanda teravih namazını da kıldırıyor. Türkiye’de Kuran-Kerim okuma birinciliği bulunan Hüseyin Hazırlar, Kur’an ve ilahi ziyafetiyle de dinleyenleri coşturuyor.

Kuşkusuz her yerde olduğu gibi Arizona’da da çocuklar iftar saatini iple çekiyor. Her akşam bir araya gelmenin mutluluğunu paylaşan çoçuklar, Ramazan ayının onlar için de bir rahmet ayı olduğunu hal ve hareketleriyle ifade ediyor.

01topiftar

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.