Anadolu Kültürü ve Yemekleri Festivali’ne rekor ziyaret

Anadolu Kültürü ve Yemekleri Festivali’ne rekor ziyaret

Bu sene dördüncüsü düzenlenen Anadolu Kültürü ve Yemekleri Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Anadolu kültürünü Los Angeles’e taşıyan festival, üçüncü gününde 17 bin kişiyi ağırladı.

 

Festivalin resmi açılışı, aralarında Amerikan meclis üyeleri Ed Royce, Michael Honda, Dana Rohrabacher, Joe Baca, Alan Lowenthal’ın da bulunduğu seçkin bir davetli topluluğu tarafından gerçekleşti. Davetliler arasında ayrıca Türk kamuoyunun yakında tanığı isimlerde vardı.

 

Siyaset dünyasının önemli isimleri AKP milletvekilleri Gülşen Orhan, Fahrettin Poyraz, CHP milletvekilleri Melda Onur, Haydar Akar, Sezgin Tanrıkulu, BDP milletvekili Altan Tan açılışta yer aldılar.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sponsor olarak festivale gönderdiği Mehter takımı, yine en fazla takip edilen gösterilerin başında yer aldı. Mardin, İzmir, Van ve İstanbul şehir alanlarında yapılan halk oyunları gösterilerinde ekiplere katılan ve onlarla halay çekmeye çalışan Amerikalılar renkli görüntüler oluşturdu.

 

Festival kapsamında paralel olarak gerçekleşen konferanslarda ise Azınlık Vakıfları Temsilcisi Laki Vingas ve Prof. Dr. Levon Marashlian’ın gerçekleştirdikleri sunumlar yoğun ilgi gördü.

 

Festival bünyesinde üç gün konser verecek olan ünlü klarnet ustası Serkan Çağrı’nın performansı ziyaretçiler tarafından uzun süre alkışlandı. Gecenin en kalabalık gösterisi ise binlerce müziksevere konser veren Ömer Faruk Tekbilek ve ekibi tarafından gerçekleştirildi.

 

16 çocuklu Amerikalı aile, üzerlerine giydikleri festival tişörtleri ile alana gelerek Mardinli Sultan Kösen’den sonra ilgi odağı oldu.

 

Ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği bölüm ise şüphesiz yemek stantları idi. Maraş dondurmacısının ve Adana kebapçısının önündeki uzun kuyruklar gözden kaçmadı.

 

19 Mayıs Pazar günü sona erecek festivalin son gününde Türkiye’nin sevilen şarkıcılarından Yaşar sahne alacak.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.