Amerika’nın en prestijli Matematik yarışması Türkiye’de

Amerika’nın en prestijli Matematik yarışması Türkiye’de

Amerika Matematik Birliği tarafından düzenlenen ünlü matematik yarışması American Mathematics Contest’in (AMC8) ortaokullara yönelik ayağı 23 Kasım Cumartesi günü Türkiye’de de yapılacak. Eğitimciler bu yarışmaya katılmanın özellikle ileride Amerika’da okumayı hedefleyen öğrenciler için kaçırılmaz bir fırsat olduğuna dikkat çekiyor. Sınav, Ankara, İzmir, ve Gaziantep şehirlerinde düzenlenecek.

Öğrencilerin matematiksel düşünme ve problem çözme yeteneklerini test eden sınavda 25 adet çoktan seçmeli soru bulunuyor. Yarışmacılar Türkçe ve İngilizce soru kitapçıklarından birini seçebilecek. Yarışma sonunda okul ve ülke çapında başarılı olan öğrencilere başarı belgeleri Amerikan Matematik Birliği tarafından gönderilecek.

Yarışmaya katılan öğrenciler arasında çekilecek kurayla iki kişi Amerika’da tatil hakkı elde edecek. Bu öğrenciler  ayrıca Birlik tarafından düzenlenen matematik kampına katılabilecek.

İlk kez 1950 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaletinde gerçekleştirilen yarışmaya her yıl dünya genelinde yaklaşık yarım milyon öğrenci başvuruyor.

Ayrıntılı bilgi organizasyonun internet sitesinden (www.maa.org) ve amcturkiye.com adresinden edinilebilir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.