Amerikalı ünlü yemek yazarı Cağ Kebabı ve Katmer’i yazdı

Amerikalı ünlü yemek yazarı Cağ Kebabı ve Katmer’i yazdı

Amerikalı ünlü yemek yazarı Clifford A. Wright, Los Angeles’ta düzenlenen Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali’nde tattığı lezzetler üzerine ünlü bir yemek sitesinde iki ayrı yazı kaleme aldı. Festivaldeki en güzel yemeğin ne olduğu konusunda adil bir cevap vermenin zor olduğunu belirten Wright, birinci makalede Cağ Kebabı’nı, ikinci yazıda ise Gaziantep Katmeri’ni anlattı. Wright ayrıca, Türkiye’den yalnızca festivalde yemek yapmak için gelen usta şeflerin organizasyonun en etkileyici yönlerinden biri olduğuna değindi.

katmer16-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalde ‘Osmanlı İmparatorluğu döneminde İstanbul ve Türk Yemekleri’ konulu bir de konuşma yapan Wright, festival sonrası yazdığı iki ayrı makalede okuyucularla deneyimlerini paylaştı. Wright, festivalin ziyaretçilere Türkiye’ye gitmeden mümkün olan en iyi şekilde Türk kültür ve mutfağının zenginliğini tanıma imkanı sağladığını belirtti. Tarihi sergiler, konserler, folklor dansları ve el sanatlarına yer verilen festivalin kendisi için en ilgi çekici tarafının yemekler olduğunu yazdı.

Daha önce Türkiye’yi ziyaret ettiğinde Erzurum’da cağ kebabı yediğini belirten Wright, festivalde cağ kebabı kuyruğunda beklerken yanındaki arkadaşına sürekli ‘bunu Erzurum’dan başka bir yerde yiyemezsin’ demekten kendini alamadığını belirtiyor.

Ünlü yemek yazarı, sadece Gaziantep katmerine yer verdiği ikinci yazısında ise, katmeri tadabilmek için festivalin en uzun kuyruğunda beklemeyi göze aldığını anlattı. Katmer ustası Mehmet Özsimitçi’nin Türkiye’den yanında kilolarca Antep fıstığı getirdiğini söyleyen Wright, katmerin tarifine da yer verdiği yazısında Özsimitçi’nin maharetini anlattı. İnce açtığı hamuru elinde çevirerek iyice incelttiğini ve içini kaymak, şeker ve fıstıkla doldurduğunu anlatan ünlü yemek yazarı, katmeri tadınca beklediğine değdiğini itiraf etti. Wright, makalesine iki yıl sonra yeniden Los Angeles’ta düzenlenecek olan Anadolu festivalini sabırsızlıkla beklediğini söyleyerek son verdi.

Yemek yazarlığı alanında şimdiye kadar önemli ödüller almış olan Wright’ın toplam 16 tane kitabı bulunuyor ve Gourmet, Bon Appetit, Saveur gibi birçok ünlü dergide makaleleri yayımlanıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.