Aileler gelir bildirimi yapmazsa California’da okullar ek yardım alamayacak

Aileler gelir bildirimi yapmazsa California’da okullar ek yardım alamayacak

California’da yeni çıkan bir kanuna göre eyalet, okullara düşük gelirli öğrenci başına ek ödeme yapacak. Ancak bunun için ailelerin her yıl gelir durumlarını ibraz etmeleri gerekiyor. Gelir doğrulama formları doldurulmadığı takdirde ise okullar almaları gereken ek ödemeyi alamaycaklar.

Los Angeles, San Diego ve Fresno’da yetkililer velilerden gelir doğrulama formlarını toplamaya çalışıyor. Ancak yüzlerce aile henüz formlarını okullara teslim etmedi. Bu da okulların alacağı ödenekleri tehlikeye sokuyor. Örneğin, eksik formlar yüzünden Los Angeles Unified okul bölgesi alması gereken 200 milyon doları, San Diego ise 6 milyon doları alamayabilir.

Okul bölgeleri ise eyalet yetkililerinin geçen seneki düşük gelirli öğrenci sayısını dikkate alarak bu sene verilmesi beklenen ödenekleri vermesini istiyor.

Yeni geçen kanuna göre, okul bölgeleri düşük gelirli, İngilizce öğrenmekte olan ve bakım evlerinde kalan öğrenciler için ek para alacak. Bu durumda L.A. Unified’ta öğrenci başına yaklaşık 2 bin 800 dolar fazla para verilecek. Eyalet yetkilileri de bu paraların gerçekten hak eden öğrencilere verilmesini sağlamak için kuralların gerekli olduğunu belirtiyor.

Okul bölgeleri ise ailelerden her yıl gelirlerini gösteren formları doldurmalarını istemenin zaman ve para kaybına yol açacağına inanıyor. Normalde federal devlet tarafından finanse edilen öğle yemeği programı için öğrencilerin ailelerinin gelir durumlarını göstermek üzere her dört yılda bir bir form dolduruluyor.

Bazı okullar da geç haber verildiği için ve de bazı ailelerin şahsi bilgilerini vermek istememesinden dolayı gerekli belgeleri toplamakta güçlük çekiyor.

Fresno Unified okul bölgesinde ise göçmenlik durumlarıyla ilgili sorunlar yaşama korkusuyla yüzlerce aile formları doldurmayı reddetti. LA Unified’ta bulunan düşük gelirli öğrencilerin yoğun olduğu 380 okulla dağıtılan 138 bin formdan sadece yüzde 39’u son başvuru gününde teslim edildi. Milli Eğitim Müdürü Deasy ise eyalet yetkililerinin okulların form toplamasını istemek yerine federal verileri kullanması gerektiğini belirtti.

Santa Ana iş operasyonları müdürü Tony Wold, her yıl gelir durumu doğrulaması yapılmasının gereksiz ve okullar için çok maliyetli olduğunu söyledi. L.A. Unified şimdiye kadar sadece formların çıktısını almak için 100 bin dolar harcadı.

Eyalet Senatörü Holly Mitchell, okul bölgelerinin bu yıl bekledikleri miktarda para almalarını garantileyecek ve gelecek yıllarda gerekli belgelerin toplanması için yeterli zaman verilmesini sağlayacak bir kanunun çıkması için çalışacağını açıkladı.

Formları teslim etme tarihi Mart ayına kadar uzatıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.