ABD’li milletvekili ‘Şemame’ oynadı

ABD’li milletvekili ‘Şemame’ oynadı

Los Angeles’ta düzenlenen ‘4. Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali’nde Van standını ziyaret eden California Eyaleti’nin Bölge Milletvekili Michael M. Honda, Van Milletvekili Gülşen Orhan ile birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ‘Şemame’ adlı oyununu oynadı.


ABD’nin California eyaletine bağlı Los Angeles şehrinde bulunan Pasifica Enstitüsü’nün, Organge County Fuar alanında düzenlediği 4. Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali’nin üçüncü günü, hafta sonu olması sebebiyle ziyaretçi akınına uğradı. Festivalin ilk gününde ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Van standı bu kez Amerikalı siyasileri ve bürokratları ağırladı. Açılış seremonisine gelen California Eyaleti’nin 17’nci Bölge Milletvekili Michael M. Honda, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü folklor ekiplerinin davul zurna eşliğindeki performansını bir süre kenarda izledi. YYÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Mehmet Metin Barlık’ın Türkçe ve Kürtçe türküleriyle halay çeken ziyaretçilere eşlik eden Milletvekili Michael M. Honda, daha sonra çalınan ‘Şemame’ oyununu AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan’la birlikte oynamaya başladı. Honda, 50’nin üzerindeki yaşına rağmen bölgede oynaması en zor oyunu oynamaya çalıştı. Amerikalı vekil, oyunun başında sağa sola dönüşlerde hata yapmasına rağmen oyuncuların ayak ritimlerini takip ederek sonunda hatalı da olsa şemameyi oynamayı başardı. Halay sonrası Milletvekili Gülşen Orhan, Amerikalı meslektaşı Michael M. Honda’ya ‘teşekkür’ ederken, Yusuf Konak da kendisine çeşitli hediyeler takdim etti.

 

MİLLETVEKİLİ ORHAN, FESTİVALİN AÇILIŞ SERAMONİSİNDE KONUŞTU

 

Pasifica Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali’ açılış seremonisi festivalin üçüncü günü yapıldı. ABD senatosu ve Califorina Eyaleti’nden milletvekili ve belediye başkanı düzeyindeki üst düzey yetkililerin katıldığı açılışta festivale gelen AK Parti milletvekilleri adına Van Milletvekili Gülşen Orhan bir konuşma yaptı. Van’dan ve Türkiye’den selamlar getirdiğini dile getiren Orhan, Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali’nin çok bük bir organizasyon olduğuna vurgu yaptı.

 

Bir kıtadan başka bir kıtaya bu kadar kapsamlı bir organizasyon yapmanın kolay aldığını ifade eden Orhan, şunları kaydetti: “Bu projeyi gerçekleştiren tüm gönül dostlarımıza, kardeşlerimize ve fikir sahiplerine kucak dolusu sevgiler, saygılar sunuyorum. Anadolu, Türkiye, birçok kültürü içerisinde barındıran bir coğrafya. Türküyle, Kürdüyle, Ermenisi, Arabı, Lazı, Çerkezi bütün unsurları ve bu kültürel çeşitliliğiyle, kültürel varlığıyla büyük varlığıyla bugün burada sizlerle beraber. Türkiye çok büyük bir değişim ve dönüşüm hamlesi içerisinde. Çok büyük bir demokratik hamle içerisinde. Ekonomik büyüme içerisinde, dünya ile bütünleşme içerisinde olan bir ülke. Bugün burada Los Angeles’ta bunun yüzünü görmekteyiz. Bundan mutluluk duyuyoruz. Dünyaya, Amerika’ya, bu güzel kültürel varlıklarımızı hep birlikte sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Amacımız memleketimizde, dünyada yaşayan bütün kardeşlerimizle bütünleşmek, bir araya gelmek, sosyalleşmek, dünya barışına katkı sunmak. Bu oluşuma katkı veren, bu organizasyonu düşünen ve emek veren tüm gönüllü kardeşlerimizi kutluyorum. Bu festival gerçekten hepimizi mutlu eden sevindiren bir ortamda gerçekleşiyor. Vanlılar adına, Türkiye adına bu organizasyonları düzenleyenlere yürekten ‘teşekkür’ ediyorum.”


Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.