ABD’de trafiğin en yoğun olduğu otoban neresi?

ABD’de trafiğin en yoğun olduğu otoban neresi?

ABD’de trafiğin en yoğun olduğu otobanları sıralamak amacıyla yapılan bir anketin sonuçlarına göre, Los Angeles’ta 405 Freeway’in Imperial Highway (105) ile Getty Center çıkışı arasındaki kısım en yoğun trafikli yol olarak ilk sırada yer alıyor.
           
INRIX adlı şirketin yaptığı bu ankete göre 405’in tıkalı olan kısmı sadece burası değil; buradan başka altı kısmı daha ABD’de trafiğin en sıkışık olduğu 162 yol arasında bulunuyor.
           
Bu bölgedeki, özellikle Ventura(101) Freeway civarındaki trafiği uzun süredir izleyen Metropolitan Transportation Authority (Metropol Ulaşım Müdürlüğü) bu sonuçlara pek de şaşırmadı. Metro otobanlardan sorumlu müdür Doug Failing, “Bu bölgede trafik alanın dağlık olması nedeniyle çok sıkışık Bu da hiçbir zaman değişmeyecek.” dedi.
           
Ancak şu anda trafiği rahatlatacak bir öneri üzerinde çalışılıyor. Metro yaz sonunda bu bölgedeki toplu taşıma seçeneklerini ana hatlarıyla belirleyecek bir çalışmaya başlayacak. Sözkonusu çalışma Santa Monica dağları altından geçen tren yolu ya da otobanın üzerinden geçen bir hafif raylı sistem seçeneklerini ele alacak.
           
Başka bir seçenek ise yolun yoğun kısmında sadece hızlı otobüsler için bir şerit ayırmak. Çalışma tamamlanana kadar Metro yetkilileri toplu taşıma planı ile ilgili detayları gizli tutacak. Metronun şimdiye kadarki en iddialı planı 405’i genişletme projesiydi. Bu projede 405 in kuzeye giden kısmına 101 ile 105 otobanları arasında carpool (birden fazla yolcunun bulunduğu araçlar)  şeridi eklemek amaçlanıyordu.
           
Ancak bu projeye farklı tepkiler verildi. Metro yetkilileri bunun tafiği azaltmaya faydalı olacağına inanıyor. Diğer tarafta ise önemli olanın otobanın kapasitesini genişletmek değil ulaşım seçeneklerini artırmak olduğunu düşünenler bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.