4 yaşında bir çocuk silahla babasını öldürdü

4 yaşında bir çocuk silahla babasını öldürdü

Arizona’nın Prescott Valley şehrinde yaşayan dört yaşında bir çocuk tabanca ile babasını vurdu. Phoenix’de yaşayan Justin Stanfied Thomas (34), oğluyla birlikte daha önce arkadaşlarıyla beraber yaşadığı Prescott Valley’deki eve eski eşyalarını almak için geldi. Dört yaşındaki oğlu, eve girdikten kısa bir süre sonra televizyon sehpasının üzerinde bulunan tabancayı eline aldı. Babasına eline aldığı şeyin ne olduğunu soran çocuk kazayla tetiği çekti. Olayın trajik bir kaza olduğunu söyleyen emniyet yetkilileri, çocuğun eve gelen polislere, ‘Babamın üstü kan oldu’ dediğini açıkladı. Komiser Brandon Bonney, evde yaşayan ve olay sırasında arka odada uyuduğu belirtilen James Williams’ın, Thomas ve oğlunun geldiğinden haberi olmadığı için tabancayı çocuğun ulaşamayacağı bir yere kaldırma fırsatının bulamadığını aktardı.

Komiser Bonney, olayda hayatını kaybeden Justin Thomas’ın ev sahibi Williams’a uğrayacağını haber vermek için kısa mesaj attığını ancak Williams uyuduğu için polisler eve gelene kadar mesajı görmediğini belirttti.

Pazartesi günü basınla paylaşılan 911 kayıtlarında, Williams, 30 yaşlarında bir adamın sol göğsünden vurulduğunu, ağzından köpükler geldiğini söylüyor. Olay sırasında oturma odasında bulunan bir arkadaşı polislere, silah sesinden önce küçük çocuğun ‘Bu ne?’ diye sorduğunu duyduğunu söyledi. Polis ifadesine göre Thomas, bu şahıstan göğsünü tutarak 911’i aramasını istedimiş ve yere yığılmış. 

Hastaneye kaldırılan Thomas, tüm müdahelelere rağmen kurtarılamadı. Thomas’ın daha önce Amerikan ordusunda özel kuvvetlerde çalıştığı ve Irak’ta görev yaptığı açıklandı. Komiser Bonney, silahı evde kendini savunmak için bulunduran ve Thomas ile oğlunun eve geldiğinden haberi olmayan James Williams hakkında herhangi bir işlem yapılmayacağını aktardı.

Bu trajik olay silah sahiplerinin silahlarını evde çocuk olmasa bile saklamaları gerektiği konusunda tartışmaların başlamasına yol açtı. Silah uzmanları, silah sahiplerinin silahlarından sorumlu olduklarını ancak sürekli silahlarını kilit altında saklamak mecburiyetinde olmadıklarını söylüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.