Taylandlı doktorlardan Ebola için ‘antikor tedavisi’

Taylandlı doktorlardan Ebola için ‘antikor tedavisi’

Taylandlı bilim adamlarının yaptıkları çalışma Ebola için ümit oldu. Yeni geliştirilen antikor tedavisiyle, enfeksiyon kapan hastaya aşı vurulacak. Böylelikle hastanın bağışıklık sisteminin harekete geçmesi sağlanacak.

Tayland’ın en prestijli hastanelerinden Siriraj Hastanesi ve Mahidol Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Ebola virüsü için beraber yaptıkları çalışmalar meyve verdi. Yeni geliştirilen antikor tedavisi ile hastaların bağışıklık sistemi güçlendirilecek. Mahidol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Rektörü Dr. Udom Kachintorn, çalışmada prototip antikorların insan genlerini kullanarak geliştirdiklerini söyledi. Araştırmaların bugüne kadar başarılı bir şekilde ilerlediğini belirten Udom, hayvanlar üzerinde test edilmesinden sonra insanlar üzerinde ilacın etkisini araştıracaklarını kaydetti. Öte yandan tedavide, prototip antikorlar aşı ile enfeksiyon kapan hastaya enjekte ediliyor, bu şekilde bağışıklık sistemi hem güçleniyor, hem de virüse karşı harekete geçiyor. Testlerin başarılı sonuç vermesi halinde ise hemen ilacın imal edilmesine ihtiyaç duyulacağı vurgulandı.

Ebola virüsü Afrika’daki ülkeler arasında en fazla etkisini Liberya’da gösteriyor. Ülkede sağlık sistemi çökerken, ekonomi durma noktasına geldi. Virüsün yayılmasını önlemek için bütün cesetler yakılmaya başlandı. Günde 20-30 yeni Ebola vakasının görüldüğü Liberya’da yardıma muhtaçların sayısı yüz binleri buluyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.