Patriots’a ve Tom Brady’e kötü haber

Patriots’a ve Tom Brady’e kötü haber

Ulusal Amerikan Futbol Ligi’nin (NFL) en önemli oyuncularından, New England Patriots takımının oyun kurucusu (quarterback) Tom Brady’e federal temyiz mahkemesinden kötü haber.

2. Federal Gezici Temyiz Mahkemesi “Deflagategate” olarak bilinen olayla ilgili yeni duruşmaların yapılmasına gerek olmadığına hükmetti ve bir anlamda yıldız oyuncunun dört maçlık cezasını onayladı.

18 Ocak 2015 tarihinde New England Patriots ile Indianapolis Colts arasında oynanan maçta Brady topların havasının biraz indirilmesini istemişti. Bu durumun ortaya çıkması üzerine, özellikle yağmurlu havalarda topun yakalanmasının kolaylaştığı iddia edilmiş ve olaya deflategate denmişti.

NFL Komiseri Roger Goodell yapılan araştırmalar sonunda Patriots’a para, Brady’e ise dört maç ceza vermişti. Ancak bu duruma karşın Brady federal mahkemeye başvurmuş ve şu an Reza Zarrab davasına bakan Hakim Richard Berman cezayı iptal etmişti.

NFL ise bu durum üzerine 2. Gezici Temyiz Mahkemesi’ne başvurmuştu. Üç hakimin görüşmeleri sonucunda NFL Komiseri Goodell’in Brady’e ceza vermesinin yetkileri içinde olduğu ve 2016 – 2017 sezonunda ilk dört maçta Brady’nin oynayamayacağına hükmetmişti.

Brady’nin davanın yeniden görüşülmesi isteği reddedilince cezanın devamı kabul edilmiş oldu. Şu an için Brady’nin tek umudu Yüksek Mahkeme’nin davayı kabul edip incelemesi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.