Meksika’da eylemler dinmiyor

Meksika’da eylemler dinmiyor

Meksika’da 43 öğrencinin polisin işbirliği ile kaçırılıp uyuşturucu çeteleri tarafından öldürülmesi sonrası başlayan gösteriler dinmedi. Göstericiler Başkan Nieto’nun istifasını istedi.

Meksika’nın 60 kentinde halk eş zamanlı gösteriler yaparak Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto aleyhine sloganlar attı. Nieto’nun istifasını da isteyen binlerce kişi polisle çatışmaya girerek sokakları savaş alanına çevirdi. Gösterilerin en büyüğü başkent Meksiko’da gerçekleşti. Başkentin en işlek meydanlarını dolduran gençler buradaki banka şubelerine, mağazalara saldırarak molotof kokteyli atarak, polisle çatışmaya girdi. Çok sayıda kişinin yaralandığı olaylar sonrası polisin güvenliği güçlükle sağladığı belirtildi.

Öte yandan 43 öğretmen adayının kaçırılıp uyuşturucu çeteleri tarafından işkence sonrası öldürülmesinden suçlu tutulan Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto’nun istifanın eşiğine geldiği iddia edildi. Enrique Pena Nieto’nun seçimler öncesi noter huzurunda imzaladığı 266 seçim vaatlerinden 2 yılda sadece 13’nü hayata geçirdiğini hatırlatan gazeteler halkın başkana olan güveninin alt seviyelerde olduğunu yazdı.

Pena Nieto ise bu şiddet olaylarından çıkmak için halkın birinci derecede sorumlu tuttuğu polis kanununda değişikliğe gideceğini açıkladı. İlk etapta 120 bin yerel polisin işine son vereceğini duyuran Devlet Başkanı bu polislerin uyuşturucu çeteleri ile işbirliğine girmesinden sorumlu tuttu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.