Rumi Forum Barış ve Diyalog Ödülleri sahiplerini buldu

Rumi Forum Barış ve Diyalog Ödülleri sahiplerini buldu

ABD’nin başkenti Washington merkezli Rumi Forum’un geleneksel Barış ve Diyalog Ödülleri sahiplerini buldu.

Bu yıl 8. kez düzenlenen ödül töreni Washington’un prestijli medya derneği Ulusal Basın Kulübü’nde gerçekleşti. Tören, ABD Dışişleri Bakanlığı dahil farklı kamu ve sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda bürokrat ve tanınmış akademisyeni bir araya getirdi.

Ödüller geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Kadın ve İnsan Hakları, Dünya İçin Ekmek Girişimi ve Eğitime Katkı olmak üzere üç farklı alanda dağıtıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Rumi Forum Başkanı Emre Çelik, Rumi Forum’un bu yıl 15. yılını kutladığını hatırlattı. Derneğin yürüttüğü faaliyetleri anlatan Çelik, Rumi Forum’un farklı geçmişlere sahip insanları topluma hizmet etme ortak noktasında buluşturma hedefinde olduğunu dile getirdi. Çelik, farklı projeler, eğitim ve diyalog faaliyetleri ile her seviyede cehalet ve önyargının üstesinden gelmeyi amaçladıklarını kaydetti.

RUMİ FORUM’UN DİYALOG ÇALIŞMALARI ÇOK ANLAMLI

Törende ödül alan isimlerde birer konuşma yaptı. Eğitime Katkı Ödülü’ne layık görülen, Brookings Enstitüsü Küresel Eğitim Merkezi Direktörü Dr. Rebecca Winthorp, Rumi Forum’un yaptığı diyalog faaliyetlerinin çok anlamlı olduğunu dile getirdi. Çalışmalarına Oregon’da genç bir çevreci aktivist olarak başladığını belirten Winthorp, İnsan hayatında eğitimin kilit öneme sahip olduğuna vurgu yaptı. Şiddet olaylarının yaşandığı bir bölgede insanlar ile konuştuğunda, “Biz bunları yaşıyoruz çünkü herhangi bir eğitim almadık.” cevabını aldığını belirten Winthorp, özellikle kızların eğitimi konusunda yerel liderlere büyük görevler düştüğünü kaydetti.

Kadın ve insan hakları ödülü”ne layık görülen İnsan Hakları ve Müslüman Kadın Hukukçular Birliği Başkanı Dr. Azizah El-Hibri, IŞİD’in vahşetle İslamı kirlettiğini söyledi. Kadınlar köle olarak kullanılırken, kaçırılırken ve köle olarak kullanılırken ödülü almasından dolayı kutlama yapılamayacağını belirten El-Hibri, “En önemlisi maalesef büyün bu katliamların ve kötülüklerin islam adına yapıldığının söylenmesi.” dedi.

Topluma Hizmet Ödülü’nü alan Dünya İçin Ekmek Girişimi Başkanı David Beckmann ise, ABD’de ve dünyanın diğer tüm bölgelerinde açlık çeken insanlara yardım etme konusunda müslüman, hristiyan ve musevilerin birlikte çalışması gerektiğini dile getirdi. 80 yıldan uzun bir zamandır açlık meselesinin ABD’nin birinci gündemi olmadığını kaydeden Beckmann, “Biz kendimiz bile buna inanmazken dünyada açlığı bitirmek için ne yapabiliriz? Bunu değiştrimemiz lazım.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.