Cumhuriyetçiler yarın canlı yayında kozlarını paylaşacak

Cumhuriyetçiler yarın canlı yayında kozlarını paylaşacak

Cumhuriyetçi Parti içindeki başkan adaylığı yarışı yarın canlı televizyon tartışmaları ile bir kez daha halkın önüne çıkacak.

Bu tartışma programında kamuoyunun merak ettiği soru Donald Trump’ın puanlarını arttıracağı mı yoksa düşeceğine mi odaklanmış durumda.

Cumhuriyetçi başkan adaylarının konuşmalarında Trump’ın merkezdeki isim olması bekleniyor. Son haftalarda anketlerde ikinci sıraya yükselen başkan aday adayı Teksas Senatörü Ted Cruz ile Trump arasında geçecek diyaloğun dozajı ve kimin bundan galip çıkacağı merak konusu. Ayrıca partinin başkan aday adayları arasındaki kıyasıya süren çekişmenin anketlerde sürekli yerlerinin değişmesine yol açması da kamuoyunun dikkatini celbeden bir başka ayrıntı.

Yarın Las Vegas şehrinde yapılacak olan tartışma programı CNN haber kanalından canlı verilecek. Yarın yapılacak olan canlı tartışma programı ayrıca bu yıl Cumhuriyetçiler için son televizyon tartışma programı da olacak.

CNN’deki tartışma programı da öncekiler gibi iki bölümden oluşacak. Prime time’daki tartışmada yer alacak başkan adayları kamuoyu yoklamalarına göre ulusal düzeyde 3.5, Iowa ve New Hampshire eyaletinde ise yüzde 4 ve üzerinde olma şartları aranıyor. CNN yaptığı açıklamada bu sahnede yer alacak başkan aday adayı sayısının 9 olduğunu söyledi.

Tartışmanın ikinci derecedeki bölümünde ise dört başkan aday adayı yer alacak.

KİMLER BİRİNCİ SAHNEDE YER ALACAK?

Yarınki tartışma programında iddialı başkan adaylarının katılacağı canlı yayın akşam 20:30 da başlayacak. Siyaset dünyasının dikkatle takip edeceği bu programda Cumhuriyetçi 9 başkan aday adayı yer alacak.

Anketlerde açık ara rakiplerinin önünde yer alan ünlü işadamı Donald Trump, son haftalardaki kamuoyu yoklamalarında ikinci durumda bulunan Teksas Senatörü Ted Cruz, ünlü emekli doktor Ben Carson, Florida Senatörü Marco Rubio, Florida eski valisi Jeb Bush, New Jersey Valisi Chris Christie, Kentucky Senatörü Rand Paul, Ohio Valisi John Kasich ile işkadnı ve eski CEO Carly Fiorina yer alacak.

İkinci derecede öneme sahip olan tartışma programına dört Cumhuriyetçi başkan adayı katılacak. Akşam 18:00 de başlayacak olan tartışma programına New York eski valisi George Pataki, South Carolina Senatörü Lindsey Graham, Pennsylvania eski senatörü Rick Santorum ile Arkansas eski valisi ve papaz Mike Huckabee yer alacak.

Cumhuriyetçi Partili başkan aday adaylarının bir sonraki canlı tartışma programı 14 Ocak 2016 tarihinde South Carolina eyaletinde yapılacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.