New York ve New Jersey’de Ebola’ya karşı ‘zorunlu karantina’ tedbiri

New York ve New Jersey’de Ebola’ya karşı ‘zorunlu karantina’ tedbiri

Dünyanın en gözde metropollerinden olan New York’ta bir Ebola vakasının görülmesi üzerine New York ve New Jersey eyaletlerinde Afrika’dan gelen sağlık çalışanları için karantina uygulanmaya başlandı.

New York eyaletinin Demokrat Partili Valisi Andrew Cuomo, New York şehri Belediye Başkanı Bill de Blasio ile birlikte Ebola salgını için aldıkları karantina kaarını kamuoyu ile paylaştı. Pazar günü öğleden sonra gazetecilerin karşısına çıkan ikili, karantina altına alınan kişilerin sağlık çalışanları olduğu bilgisini verdi. Cuomo, Ebola tehişi ile hastanede tedavi altına alınan şahıs ile ilgilenen sağlık elemanlarının yeniden Ebola testinden geçirileceğini söyledi. Cuomo ayrıca, aynı sağlık çalışanlarının 21 gün süre ile evlerinde zorunlu karantina altına alındıklarını da dile getirdi.

Sağlık çalışanlarının üç hafta boyunca karantina altına alınması yolunda yapılan eleştirilere Cuomo, ‘‘Bu eleştirilerin hepsini ben üstleniyorum. Salgının bir kişiye daha bulaşma riskindense sağlık çalışanlarının 3 hafta karantina da kalamsı daha doğru.’’ dedi.

Sağlık çalışanlarının karantina altına alınmasına bir başka eleştirinin de, Batı Afrika ülkelerine giderek salgın ile mücadele edecek olan doktor ve hemşirelerin karantina uygulaması nedeniyle vazgeçebileceği’nin hatırlatılması üzerine Cuomo, Beyaz Saray’ın kendisine karantinanın kaldırılması yolunda hiçbir baskıda bulunmadığını ifade etti. Vali Cuomo, ‘‘Asıl tedbirsizlik böyle bir salgına karşı anında tedbir almamaktır.’’ dedi.

New Jersey eyaletinin Cumhuriyetçi Valisi Chris Christie de Twitter hesabından dün yaptığı açıklama ile eyalette karantina altına alınan kimselerin durumlarında bir değişme olmayacağını bildirdi. Christie,  eyalette karantina altına alınanlardan hiçbirinde Ebola virüsüne rastlanmadığını ancak zorunlu karantina döneminin bu kimselere uygulanacağını belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.