“Genç sevgilerler arasında şiddet artıyor”

“Genç sevgilerler arasında şiddet artıyor”

ABD’de genç sevgililer arasında şiddetin artış gösterdiği ifade edildi. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri kısa bir süre önce, 2021’de bu alanda yaptığı bir çalışmada 12 gençten biri flört şiddetine maruz kalıyor. Bazı gençlik araştırmaları, mağdur sayısını üç kişiden birinde bildiriyor.

Ethnic Media Service’i tarafından yapılan basın bilgilendirme toplantısında konuşan genç öğrenciler maruz kaldıkları şiddeti anlattı.

“Sahte aşk” yüzünden gözleri kör olan ve her şeyin yolunda olduğunu düşünen 17 yaşındaki Ana Campos böyle diyor. Kız kardeşi, Ana’nın görmezden geldiği tehlike işaretlerini fark etti.

“Çok manipülatifti. Sürekli olarak benim iznim olmadan telefonumu kontrol eder ve en küçük şeylere kızardı, ”diye hatırladı Campos. İki yıldır terapi görüyor. Campos, toksik ilişkisini yavaş yavaş geride bırakıyor.

Genç flört şiddetinin tehlikeleri ve bunun nasıl önlenebileceği konusunda akranlarını eğitmeye kendini adamış, sayısı giderek artan genç aktivistlerden biridir.

Partnership sivil toplum örgütü iletişim analisti Megan Tanahashi, “Gençlerin bu konularda konuşması değerli çünkü hem yakın hem de arkadaş ve akran ilişkilerinin bugün nasıl göründüğü konusunda size içeriden bir fikir sunabiliyorlar” dedi.

Isha Raheja geçen yıl House of Ruth kadın sığınma evinde çalışmaya başladı. Okulundaki gençlere yönelik flört şiddetine karşı Sanat Vitrini aracılığıyla farkındalığı tanıttı, ancak bazı sınıf arkadaşları için zor bir satıştı. Kampüse astığı el ilanlarının çoğu yırtıldı.

“Gençlerde flört şiddetinin bazıları tarafından tabu olarak görülmesi benim için sürpriz değil” dedi. Artık bir son sınıf öğrencisi olan Raheja, okulunda bir cinsel eğitim reformu kulübü yönetiyor.

Raheja onunla flört şiddeti hakkında ilk kez konuştuğunda, sınıf arkadaşı şaşırdı ve bunun uygun bir konu olmayabileceğini söyledi. Ama ertesi gün geri geldi ve konuşmaya devam ettiler. Yakında kız düzenli olarak kulüp toplantılarına katılmaya başladı.

“Öğrenciler arasındaki ilgisizliği empatiye dönüştürmek için bireylerle kişisel düzeyde konuşmak, benzer düşünen bireylerden oluşan bir grup oluşturmama ve daha fazla ilerleme kaydetmeme yardımcı oldu” dedi.

Maya Henry, toplu taşıma araçlarında kendini asla güvende hissetmeyeceğini söyledi. “Her gün otobüse biniyorum. Orası birden fazla cinsel saldırıya hedef olduğum bir yer.

“Bununla ilgili mesele şu ki, masumiyetinizi sonsuza kadar çalıyor ve bunun gerçekten geri verebileceğiniz veya geri alabileceğiniz bir şey olup olmadığını bilmiyorum ve umarım bir gün bu olur” dedi.

Merkezi Los Angeles’ta bulunan bir gençlik şiddeti önleme merkezi olan Peace Over Violence’da gönüllü olarak çalışıyor. Arkadaşlarının, biri dışarı çıktığında birbirlerinin nerede olduğunu takip edebilmeleri için bir arkadaş sistemi olduğunu söylüyor.

Henry, iyileşmenin belirli davranışları, tutumları ve damgaları unutmayı gerektirdiğini söyledi.

“Kendinizi veya başkalarını yargılamak için bilinçli bir çaba göstermekle başlar… ama aslında başka birine şiddet uygulamış biriyle oturup onlara bakmak ve neden oldukları şiddeti düşünmek yerine bir yer bulmaya çalışmakla başlar. bu şiddeti ortaya çıkarmak ve özür dilemek, öğrenmek ve yanlışlarını düzeltmek için sahip oldukları potansiyeli düşünün.

Onarıcı adalet travmayı ortadan kaldıramaz ama hem mağdurun hem de failin travmayı aşmasına yardımcı olabilir. Henry, kendini güvende hissetmeden neşeli olmanın zor olduğunu ancak kendini çok güvende ve rahat hissettiği yerler olduğunu belirtti.

Armaan Sharma, %60 Asyalı nüfusun yaşadığı bir Körfez Bölgesi banliyösü olan Fremont’ta küçük bir özel okulda ikinci sınıf öğrencisidir.
Sharma, birinci yılında ilişkilerden kısaca bahseden ‘Seçimler’ adlı bir ders aldı. “Neden ilişkileri daha fazla öğretmiyoruz? Herkes, ilişki geliştirmenin tüm insanların sahip olduğu doğal bir beceri olduğunu düşünür. Eğer bu doğruysa, neden Amerika’daki her 3 gençten 1’inin fiziksel, cinsel, duygusal veya psikolojik bir tür flört şiddeti yaşadığını görüyoruz?

SOSYAL MEDYA YETERİNCE DENETLENMİYOR

Sharma, yeterince denetlenmeyen sosyal medyanın gençler için her geçen gün daha büyük bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekti. Instagram, şiddet uygulayanların veya yırtıcıların çok sayıda gence kolayca erişebildiği bir platform, diyor.

“Netflix’te 365 gün gibi tecavüzü tam anlamıyla romantikleştiren filmler var.”

Sharma, genç flört şiddetinin erkekler dahil herkesi etkileyebileceğini ve aslında LGBTQ topluluğu gibi marjinal grupların bu tür şiddet oranlarının çok daha yüksek olduğunu, ancak bunu sona erdirme hareketinde yeterince temsil edilmediklerini söylüyor. “Hiç mantıklı değil çünkü herkes dahil olmazsa herkesi etkileyen bir sorunu çözmeye çalışamayız” dedi.

Pozitif Sonuçlar Merkezi CEO’su/Başkanı ve Los Angeles Siyah Kadın Liderleri Kurucusu Kandee Lewis, gençlerle konuşmanın evde başlaması gerektiğini söylüyor. Denetim Kurulu, 2017’de Lewis’i Yılın Kadını Seçti.

Aile içi şiddet, cinsel saldırı ve intiharı önleme konusunda gençler ve ebeveynlerle birlikte çalışıyor.

Lewis, “Çocuklarımızla sağlıklı bir ilişkinin ne olduğu, neyin kabul edilebilir davranış ve neyin kabul edilemez davranış olduğu hakkında konuşmak önemlidir” diyor.

“Hepimiz sevilmek ve kabul edilmek istiyoruz. Ve böylece, ihtiyacımız olan ilgiyi göremezsek, gidip o olumsuz ilgiyi arayacağız. Hala dikkat çekiyor ve onu bulabileceğimiz her yerden alacağız, ”dedi Lewis.

“Çocuğunuz gerçekten umursadığınızı bilmek istiyor, çünkü çocuğunuzla konuşmak için zaman ayırmazsanız, başkası konuşacaktır. Ve diğer kişi istismarcı olabilir.