Başkan Obama Trump’ı ‘sömürücülük’ ile eleştirdi

Başkan Obama Trump’ı ‘sömürücülük’ ile eleştirdi

Başkan Barack Obama, Cumhuriyetçi Parti’nin kamuoyu yoklamalarına göre en güçlü başkan aday adayı Donald Trump’ı ekonomide güvensizlik ve gerginlik politikası üreterek bu duygular üzerinde “sömürü” yaptığını savundu. 

Toplum üzerinde Trump’ın korku, gerginlik ve hayal kırıklılığı yayarak bundan faydalanmaya çalıştığını belirten Başkan Obama, “Potansiyel olarak korku, gerginlik ve hayalkırıklılığı üzerinde bazı haklı yanlar olmakla birlikte bunların çözümü yolunda yanlış yol haritası ortaya koyuyor. Ben Sayın Trump üzerinden bazılarının bundan yarar elde etmeye çalıştığını düşünüyorum. Yani onun kampanyasını (seçim) istismar ediyorlar” dedi.

NPR radyosuna özel mülakat veren Obama, 2008 finans krizi ile birlikte ABD’nin ekonomisinin yapısal olarak değiştiğinin aştığının altını çizdi. ABD ekonomisinin artık teknoloji dayanaklı olduğunun belirten Obama, bununda mavi yakalılar (işçi kesimi) için daha yüksek maaş anlamına geldiğini dile getirdi. Artık fabrikada çalışan birisinin ikinci bir işe giderek evinin bütçesini tamamlamaya ihtiyaç duymadığını savunan Obama, “Ancak bunun üzerinde potansiyel bir gerginlik, hayal kırıklılığı ve korku ile içinde doğruluk payı da olsa ekonomiyi yanlış yöne çekmeye çalışanlar var. Bazılarının Sayın Trump’ın kampanyası üzerinden bunu istismar ettiğini düşünüyorum. Bu nedenle de onun (Trump) kampanyası istismar üzerine dayalı” dedi.  

Trump’ın Müslümanların ABD’ye alınmaması ve Suriyeli mültecilerin kabul edilmemesi yolundaki sözlerinin sorulması üzerine Obama, “Burada asıl soru işareti Amerikan ulusunun asla ne olmak istemeyeceğidir. Amerika’nın geçmişine bir bakın. İstediğiniz bir tarih dilimini alıp inceleyin. Kuruluşundan bugüne hep bunun kavgasını verdi” diyerek ABD’nin temellerinin göçmenlere dayandığını dile getirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.