CIA Başkanı Brennan’ın istifası istendi

CIA Başkanı Brennan’ın istifası istendi

ABD Merkezi Haber Alma Teşikaltı (CIA) ajanlarının Kongre çalışanlarının bilgisayarlarını takip altına almasına tepkiler dinmiyor. Demokrat Partili Senatör Mark Udall (Colorado), CIA Direktörü John Brennan’ı istifaya çağırdı.

Senato’nun İstihbarat Komitesi’nin CIA tarafından hacklenerek Kongre’de casusluk yaptığını hatırlatan Udall, ‘‘Bugün müfettişler tarafından yazılan raporu okuduktan sonra, CIA Direktörü John Brennan’ı istifaya çağırmaktan başka şansımız yok.’’ dedi.

Anayasa ile güçler ayrılığı ilkesinin önemine dikkat çeken Udall, CIA’ın İstihbarat Komitesine sızarak bilgi almaya çalışmasının anayasa ihlali olduğunu söyledi. Udall, ‘‘CIA, anayasaya aykırı şekilde Senato İstihbarat Komitesi bilgisayarlarına girmiş ve Kongre’de casusluk yapmıştır. Bu vahim hata yalnızca kanunsuzca bir iş değil aynı zamanda Anayasa’nın güçler ayrılığı ilkesini ihlaldir.’’ dedi.

CIA Direktörü Brennan ise hakkındaki suçlamaları redderek, ”Bildiğim kadarı ile CIA’in Senato İstihbarat bilgisayarlarına girerek bilgi topladığı iddası hakikatten çok uzak.” dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest ise Brennan’a sahip çıkarak, CIA hakkında hazırlanan raporun çelişkilerle dolu olduğunu savundu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.