Rus uzman: Üvey ağabey suikastinin arkasında Seul var

Rus uzman: Üvey ağabey suikastinin arkasında Seul var

Uzakdoğu uzmanı Konstantin Asmolov, geçenlerde öldürülen Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un’un üvey ağabeyi Kim Jong-nam suikastının arkasında Güney Kore’nin olabileceğine dikkat çekti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un üvey ağabeyii Kim Jong-nam’ın geçen ay Malezya’da suikasta kurban gitmesi, hala Kuzeydoğu Asya’da ana gündem maddesi. Suikastın arkasındaki sır perdesi kalkmazken, bir çok uluslararası medya olayın arkasında Pyongyang yönetimini görüyor. Fakat Çin ve Rus medyasında olayın arkasında başka güçlerin olabileceğine dair haberlerin çıkması dikkat çekiyor.

Sputnik’e konuşan Rusya Bilimler Akademeisi Uzakdoğu Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan Konstantin Asmolov, suikastın arkasında Güney Kore’nin de olabileceğine dair bazı bulgular olduğunu ileri sürdü.

Suikastten hemen sonra, Malezya emniyet yetkililerinin açıklama yapmamalarına rağmen, Güney Kore medyasında suikastle alakalı ayrıntılı haberlerin çıktığına dikkat çeken Asmolov, Güney Kore medyasının bir kaynaktan beslenilme ihtimaline dikkat çekti. Öte yandan suikastte kullanılan Vietnamlı ve Endonezyalı genç kızlarının Kore fanı olması ve Güney Kore’yi ziyaret etmişliklerinin olmasının, bu tür iddiaları güçlendirdiğini ifade etti.

1961 ila 1979 yılları arasında Güney Kore’yi yöneten Park Chung-hee’nin liderliğinde o döneminde genç subaylardan oluşan gizli örgütü hatırlatan Asmolov, bu örgütün hala aktif olabileceğine dikkat çekti.

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin geçen sene meclisten azl edildiğinde görevlerinin Başbakan Hwang Kyo-ahn’a devredildiğini aktaran Rus uzman, Hwang döneminde ABD ile askeri ilişkilerin daha da geliştirilip, Kuzey Kore’ye karşı sert askeri önlemlerin alındığını söyledi.

Asmolov, Kore Yarımadası’nda son bir yılda meydana gelen olaylarda bu gizli örgütün olabileceği ihtimaline vurgu yaptı.

“Abi, Kuzey Kore ile Japonya’nın arasını bulacaktı”

Rus Uzman Kostantin Asmolov’un verdiği mülakat içinde en dikkat çekici olan kısmı ise, Pyongyang yönetimi ile üvey abi Kim Jong-nam arasındaki ilişkiydi. Asmolov, üvey abi Kim’in son zamanlar Japon üst düzey yetkililerle görüşmeler yapıp, perde arkasından Kuzey Kore ile Japonya arasındaki gerginliği gidermeye çalıştığını iddia etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.