Amerika’da ikinci hastaya Ebola teşhisi kondu

Amerika’da ikinci hastaya Ebola teşhisi kondu

Amerika’da Ebola teşhisi konulan ve geçtiğimiz hafta çarşamba günü hayatını kaybeden Eric Duncan’ın tedavi edildiği Texas Health Presbyterian hastanesi çalışanlarından birinde ebola hastalığı olduğu tespit edildi.

Texas Sağlık Bakanlığı yöneticisi Dr. David Lakey, böyle bir olay olabileceğini daha önceden tahmin ettiklerini ve bunun için hazırlık yaptıklarını ifade etti.

İsmi açıklanmayan hastane çalışanının ateşinin yükselmesi üzerine cuma akşamı karantinaya alındığı ve cumartesi gecesi yapılan testin ardından ebola teşhisi konulduğu belirtildi. Atlanta’da bulunan Salgın Hastalıklar Kontrol Merkezi (CDC) tarafından yapılacak daha kapsamlı bir testin ardından açıklama yapılacağı bildirildi. CDC’nin yapacağı testler de pozitif çıktığı takdirde hasta, Amerika’da virüs bulaşan ilk Ebola hastası olacak. Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) yaptığı açıklamaya göre bu yıl 8 bin 300’den fazla insana ebola teşhisi konuldu ve 4 binden fazla insan hayatını kaybetti. Ebola virüsü bulaşan yaklaşık 416 sağlık çalışanından 233’ü ise hayatını kaybetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.