Zarrab, IMF’nin eski başkanı Kahn’ı koruyan şirket ile anlaştı

Zarrab, IMF’nin eski başkanı Kahn’ı koruyan şirket ile anlaştı

New  York’ta tutuklu bulunan Reza Zarrab’ın avukatı Benjamin Brafman, müvekkilinin kefaletle serbest bırakılması talebinde bulundu.

Mahkemeye sunulan dilekçede Zarrab’ın ev hapsinde tutulması durumunda onu koruyacak güvenlik şirketi ile de anlaşma sağlandığı bildirildi.

Mahkemeye verilen dilekçede New York’ta bir otel çalışanına cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan eski IMF Başkanı Dominique Strauss Kahn’ın da aralarında bulunduğu üst düzey kişilerin ev hapsi cezalarında güvenlik önlemleri alan Guidepost adlı güvenlik şirketi görevlilerinin Reza Zarrab’ı 24 saat boyunca gözlem altında tutulması için gerekli anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Şuan için güvenlik gerekçesi ile tutulan ev hakkında bilgi vermeyen Brafman, Zarrab’ın 24 saat boyunca güvenlik görevliler tarafından gözleneceği ve GPS sistemi kullanılacağını söyledi. Zarrab için şimdiden kiralanan evin, şirket görevlileri tarafından incelendiği ve gerekli bütün güvenlik kameraların yerleştirildiği belirtildi.

Dünyanın farklı 90 ülkesinde, 25 devlet kurumu ile çalışan Guidepost, Fortune 500 şirketler sıralamasında 86.sırada yer alıyor.

Brafman, kefalet dilekçesinde Amerikan şirketinin aldığı işleri başarıyla tamamladığını ve müvekkilinin kaçma ihtimalinin olmadığını detaylı bir şekilde anlattı.

Zarrab’ın ev hapsine alınması durumunda, yaşadığı yerden yalnızca sağlık hizmetleri, dini görevler, avukatları ile görüşmeler ve duruşmalar için çıkabileceği ifade edildi. Onun dışında evinden dışarı çıkmasına izin verilmeyecek.

Kara para aklama, dolandırıcılık ve İran’a uygulanan yaptırımları delme suçlamaları ile New York’ta tutuklu bulunan Reza Zarrab,  10 milyon doları nakit olmak üzere 50 milyon dolar kefalet karşılığında serbest kalmak için avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.