Saati bomba sanılan genç Katar’a gidiyor

Saati bomba sanılan genç Katar’a gidiyor

Teksas eyaletinde evde yaptığı saat bomba sanıldığı için öğretmeni tarafından polise ihbar edilen 14 yaşındaki Ahmed Muhammed, ailesiyle birlikte Katar’a taşınıyor.

Ahmed, Katar Eğitim, Bilim ve Toplumsal Gelişim Vakfı’nın verdiği bursu kabul etti.

Ahmet Pazartesi günü de Beyaz Saray’a giderek ABD Başkanı Barack Obama ile tanışmıştı.

Ahmed’in kendi yaptığı dijital saati öğretmenine göstermek için okula götürmüş ancak başka bir öğretmeni saati bomba zannetmesi üzerine polisi aramıştı. Polisin çocuğu gözaltına alınması büyük yankı uyandırmıştı. Ahmed’e politikacılar, bilim insanları ve aralarında Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in de bulunduğu birçok ünlüden destek gelmişti.

Başkan Obama’da Twitter’dan Ahmet’in saatini çok beğendiğini ve saatiyle birlikte Beyaz Saray’a gelmesinden memnuniyet duyacağını yazmıştı.

Katar Vakfı olaydan sonra ABD’deki okulundan ayrılan Ahmed Muhammed’in orta öğrenim ve üniversite masraflarını karşılayacak. Ahmed, vakfın genç mucitler programına yazılacak ve ailesiyle birlikte Katar’da yaşayacak.

Ahmed, duyduğu memnuniyeti şöyle ifade etti, “Katar’ı ziyaret etmek çok güzeldi. Orada ünlü Amerikan üniversitelerinin kampüslerini gördüm. Öğretmenler harika. Sanırım orada hem çok şey öğreneceğim, hem de eğleneceğim.”

Olayın ardından Ahmet okula devam edememiş ve aile evlerini taşımakta çareyi bulmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.