Ulusal Basın Kulübü: Cumhuriyet’e soruşturma açmak demokratik değil

Ulusal Basın Kulübü: Cumhuriyet’e soruşturma açmak demokratik değil

Adana’da durdurulan MİT TIR’larıyla ilgili görüntü yayınlayan Cumhuriyet gazetesine soruşturma açılmasına tepkiler devam ediyor.

Washington merkezli Ulusal Basın Kulübü (NPC), Cumhuriyet Gazetesi ve Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a ‘soruşturma açılmasını kınadı. Olayla ilgili yazılı açıklama yapan NPC, Türk hükümetini, medyanın haber değeri bulunan olayları yayınlamasına izin vermeye davet etti.

Washignton’ın saygın kuruluşu, “Türkiye’nin medyaya agresif davranan kötü bir geçmişi olduğuna” vurgu yaparak “Türkiye’den gelen bu haberlerde daha fazla açıklık arıyoruz, gazeteye ve yöneticiye yönelik soruşturma açmak demokratik bir yol değil ” dedi. Kuruluş, “IŞİD’e götürülmek üzere sınırı geçen TIR’ların görüntü – fotoğraf varsa” bunların paylaşılması gerektiğine dikkat çekti.

NPC’nın soruşturma için yaptığı açıklama şöyle :

“Cumhuriyet Gazetesi’nin IŞİD’e götürüldüğü iddia edilen silahlara ait yayınladığı video ve fotoğraflara yayın yasağı getirildiğine dair haberler aldık. Ayrıca, savcıların Cumhuriyet Gazetesi ve gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında terör soruşturması başlatıldığını öğrendik.

“Bunlar rahatsız edici iddialar. Türkiye’nin medyaya agresif davranan kötü bir geçmişi var. Türkiye’den gelen bu haberlerde daha fazla açıklık arıyoruz. Türk hükümetini, seçkin gazetelerin haber değeri olan öğeleri yayınlamasına izin vermeye çağırıyoruz. Eğer IŞİD’e götürülmek üzere sınırı geçen silah dolu TIR’lar varsa ve bu silahlara ait video ve fotoğraflar varsa bunlar paylaşılmalıdır ki gerçekler bilinsin ve sınır daha güvenli hale getirilebilsin. Görüntülerin yayınlanmasını engellemek ve bunları yayınlayan gazete ve genel yayın yönetmenine yönelik soruşturma başlatmak özgür ve demokratik bir topluma ulaşmak için doğru yol değil.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.