Preet Bharara: Zarrab’ın talep ettiği kefalet bedeli, dağıttığı rüşvetin üçte biri

Preet Bharara: Zarrab’ın talep ettiği kefalet bedeli, dağıttığı rüşvetin üçte biri

New York’ta tutuklu bulunan Reza Zarrab’ın geçtiğimiz hafta yaptığı kefalet talebinin reddedilmesi gerektiğine dair mahkeme heyetine uzun bir açıklama gönderen başsavcı Preet Bharara, tutuklu iş adamının maddi gücü ve siyasi ilişkilerine vurgu  yaptı.

Zarrab’ın avukatları tarafından yapılan 10 milyon doları nakitle garanti altına alınacak, 50 milyon dolarlık tahliye talebinin yetersiz olduğunu belirten Bharara, “Bu miktar Zarrab’ın sadece 2013 yılında dağıtılan rüşvet miktarının üçte biri” dedi. Zarrab tarafından yönetilen şirketlerin yıllık kazancının 11 milyar doların üstünde olduğunu aktaran Bharara, bu çapta geniş maddi imkanlara sahip birinin 10 milyon dolar nakit parayı özgürlüğü için rahatlıkla feda edip kaçabileceğini kaydetti.

Zarrab’ın sahip olduğu serveti fotoğraflarıyla birlikte mahkeme heyetine sunan Bharara, yapılan rüşvet ödemelerinin listesini de dosyaya ekledi. Bharara, Zarrab’ın eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Muammer Güler’in yanı sıra dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’la olan yakın ilişkisine de dosyada detaylı olarak yer verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.