Washington Post: Türk Başbakan Ermenilerin ‘aşağılık’ olduğunu düşünüyor

Washington Post: Türk Başbakan Ermenilerin ‘aşağılık’ olduğunu düşünüyor

ABD’nin en saygın gazetelerinden Washington Post, Başbakan Erdoğan’ın bir haber kanalında “Affedersin çok daha çirkin şeylerle Ermeni diyen oldu.” şeklindeki ifadelerini Ermenilere yönelik bir hakaret olarak değerlendirdi.

Adam Taylor imzasını taşıyan haber “’Ermeni’ bir hakaret midir? Görünüşe göre Türkiye Başbakanı öyle olduklarını düşünüyor” başlığıyla verildi. Haberde, Erdoğan’ın o ifadeleri kullandığı bölümün videosu okuyucular ile paylaşıldı. Söz konusu açıklamalarının sosyal medyada hızlı bir şekilde eleştirildiğine vurgu yapıldı. Türkiye’yi hala evi olarak gören 70 bin Ermeni vatandaşın olduğu ve bir çoğunun bu yorumlar karşısında ötekileştirildiğini düşündüğü hatta korktuğu ifade edildi.

Kürtler ve Ermenilere yönelik bazı adımlara rağmen Başbakan Erdoğan’ın sıklıkla etnik ve dini farklılıklara değinmesi sebebiyle eleştirildiğinin dile getirildiği haberde, Başbakan’ın Sünni kimliğini de ön plana koyduğuna dikkat çekildi. Kemal Kılıçdaroğlu’na “Sen Alevi olabilirsin, ben Sünni’yim” ifadelerini kullanması, Selahattin Demirtaş’a ise Zaza demesi buna örnek olarak gösterildi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yaklaşıldığı bir zamanda Erdoğana yönelik eleştirilerin arttığına dikkat çekilerek, “Türk Başbakan cumhurbaşkanlığını deklare etmekten birkaç gün uzakta ve otoriter kurallarla geçen 10 yıldan sonra ciddi bir tepki ile karşı karşıya.” ifadeleri kullanıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.