Obama’dan Dallas açıklaması: Önceden planlanmış, vahşi bir saldırı

Obama’dan Dallas açıklaması: Önceden planlanmış, vahşi bir saldırı

NATO zirvesine katılmak üzere Polonya’da bulunan ABD Başkanı Barack Obama, Dallas’ta dün akşam saatlerde protesto sırasında polislere yapılan saldırı hakkında açıklamada bulundu. Başkan Obama, yaşanan saldırıyı “Önceden planlanmış, vahşi ve aşağılık bir saldırı.” olarak niteledi.

Polise yapılan saldırının neden kaynaklandığı (motivasyon) hakkında ‘şüphesiz’ daha fazla bilgi sahibi olacaklarını belirten Obama, “Açık olmak gerekirse; Bu tarz saldırılar için hiçbir gerekçe olamaz. Şuursuz saldırıya karışan kim varsa, tam olarak hesaba çekilecek. Adalet yerini bulacak.” dedi.

Obama “Yaşanan olaylardan dehşete kapıldığımızı söylerken, her Amerikalı için konuştuğuma inanıyorum. Dallas’da bulunan polis departmanı ve insanlarla birlik içinde duruyoruz.”şeklinde konuştu.

Saldırıda hayatını kaybeden polislerin ailelerine ve Dallas Belediye Başkanı Mike Rawlings’e taziyelerini de ileten Obama, “Bugün emniyet güçlerinin bizim güvenliğimizi sağlamak için yaptığı fedakarlıkların yürek burkan bir örneğini gördük.” diye konuştu. Obama, yerel yöneticilere federal hükümet olarak desteğe açık olduklarını ifade etti.

Louisiana ve Minnesota eyaletlerinde polisin iki siyahi vatandaşı öldürmesi sonrası Dallas’ta başlayan protestolarda, ateş açılması sonucu 5 polis hayatını kaybetmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.