Metro cinayetini fotoğraflayan gazeteci kendini savundu

Metro cinayetini fotoğraflayan gazeteci kendini savundu

Pazartesi günü Naeem David isimli zanlı tarafından metro raylarına itilen Ki Suck Han’ın yaşadığı can pazarı esnasında gazeteci R. Umar (Ömer) Abbasi’nin 49 kare fotoğraf çektiği ortaya çıktı. Abbasi, katıldığı bir televizyon programında kurbana 100 ila 150 feet (30-40 metre) uzakta olduğu için yardım edemediğini söyledi.


Birçokları tarafından mağduru kurtarmak yerine fotoğraf çekerek bir insanın ölümüne seyirci kalmakla eleştirilen Abbasi katıldığı televizyon programında kendini savundu. Han’a yardım etmek için makinisti fotoğraf makinesinin flaşıyla uyarmaya çalıştığını aktaran Abbasi, yaşanılan olaydan dolayı çok üzgün olduğunu söyledi. Abbasi, ‘‘Hayatımda yaşadığım en korkunç olaydı. Bir insan gözlerimin önünde feci şekilde can verdi. Olaydan sonra çektiğim karelere bakmaya cesaret edemedim ve ne çektiğimi bile bilmeden makinemdeki hafıza kartını gazeteye teslim ettim.’’ dedi.  

Han’ın raylara düşmesi ve metronun ona çarpması arasında 22 saniye geçtiğini söylşeyen Abbasi’ye program sunucusu, ‘‘22 saniyede birşey yapılamaz mıydı?’’ diye sordu. Abbasi, ‘‘Han’ın düştüğü yerin yakınında olan insanlar birşeyler yapabilirdi’’ diye cevapladı. Sunucunun ‘‘Senin de olay yerine çok yakın olduğu görülüyor’’ demesi üzerine Abbasi, ‘‘Bu, insanın donup kaldığı bir an ve benim onu kurtarabilme ihtimalim de yoktu’’ dedi.

Bu arada New York polisi Han’ı metro raylarına iten Naeem David’i dün tutukladı. New York savcısı, David hakkında ikinci derece adam öldürmek suçlamasıyla yargılanmasını istiyor. Polis, zanlının daha önce hırsızlık ve çeşitli adi suçlardan dolayı tutuklandığını açıkladı. Mahkeme kayıtlarına göre bir kaç defa hapse girip çıkan David’in 11 Aralık’ta hakim önüne çıkacağı da öğrenildi.

HAN’IN AİLESİ PERİŞAN DURUMDA

Dün basına ilk defa demeç veren Han’ın eşi ve kızının ayakta zor durdukları görüldü. Gözyaşlarına hakim olamayan anne ve kızın bir kilisede yaptıkları basın toplantısında kendilerini böyle zor durumda yalnız bırakmayan kiliseye ve aile dostlarına teşekkür etti. Han’ın kızı, babasının her zaman insanlara yardım için çabaladığını belirterek, ‘‘Kimin bir ihtiyacı olsa babam onun yardımına koşardı’’ dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.