Louisville’de çeşitlilik artarken, dolandırıcılıkta artıyor

Louisville’de çeşitlilik artarken, dolandırıcılıkta artıyor

Kentucky, Louisville’de Amerikan rüyasının peşinden koşan Asya, Afrika ve Latin Amerika’dan gelen göçmenler ve mülteciler, onları finansal kaynaklardan ve çoğu zaman onurlarından mahrum eden yağmacı planlar tarafından körleştiriliyor.

Kentuckians, Federal Ticaret Komisyonu’na (FTC) verilen raporlara göre 2021’de tüketici dolandırıcılığına en az 31,5 milyon dolar kaybetti – o yıl Amerikalılardan dolandırılan yaklaşık 6 milyar dolarlık yırtıcı hayvanın bir kısmı.

Ethnic Media Services (EMS) İcra Direktörü Sandy Close, “Bilgi, dolandırıcılara karşı en güçlü silahtır” dedi. “En kötü dolandırıcılığı karanlıkta tutan sessizliği bozmak istiyoruz.”

MUHAMMED ALI TOPLUM MERKEZI’NDE ANLAMLI TOPLANTI

Close’un sözleri, Louisville’deki Muhammed Ali Toplum Merkezi’ndeki 7 Aralık FTC topluluk forumunda geldi. İki saatlik etkinliğe 50’den fazla eyalet, ilçe ve yerel yetkilinin yanı sıra kar amacı gütmeyen organizatörler, etnik medya temsilcileri ve birkaç Louisville din adamı ve dini lideri katıldı.

FTC ve EMS, son on yılda ülke genelinde dolandırıcılıkla ilgili 35’ten fazla toplantıya ev sahipliği yaptı.

Washington, D.C.’de bulunan FTC Pazarlama Uygulamaları Direktör Yardımcısı Lois Griesman, tüketici dolandırıcılığının etkisinin bir kurbanın hayatını çeşitli şekillerde etkileyebileceğini gözlemledi. “Ekonomik zarar; aşırı faiz oranlarında borç para aldı. Herhangi bir tasarruftan yararlanıyor – acil durum tasarrufları; Emeklilik tasarrufları.”

FTC’nin geçen yıl “yaklaşık üç milyon dolandırıcılık raporu” aldığını söyledi.
Dolandırıcılıklar, COVID’e karşı korunmak için kalitesiz tıbbi ürünlerin satışlarındaki ani artıştan, kurbanların “para katırlarına” (hediye kartlarıyla üçüncü bir tarafa para göndermesi istenen biri) dönüştüğü ve akışı ve nihai varış noktasını oluşturduğu daha zararlı aşk dolandırıcılığına kadar uzanıyor. takip edilmesi ve kurtarılması daha zor fonlar.

Greisman, katılımcıları, başarılı dolandırıcılıkların her zaman insanların yaşamlarına enjekte ettiği duygusal sıkıntıyı hafife almamaları konusunda uyardı. “İşimiz insanları dolandırıcılıktan ve dolandırıcılıktan korumak…. Mümkünse, zarar gören tüketicilere parayı geri almaya çalışıyoruz.”

DOLANDIRICILIK TOPLUMA GÖRE DEĞİŞİYOR

Claire Stewart, FTC’nin Kentucky de dahil olmak üzere 11 eyaleti kapsayan Midwest Bölge Ofisinde görevli bir avukattır. Bir otomobil kiralama dolandırıcılığına yakalanan tüketicilere 10 milyon dolar kazandıran yakın tarihli bir FTC başarısından söz etti.

Ayrıca, dolandırıcılığın türü ve yaygınlığının bir etnik topluluktan diğerine değiştiğini de açıkladı. Siyah topluluklarda ikinci el araba satışları, kredi bürosu ve öğrenci borç erteleme dolandırıcılıkları listenin başında yer alırken, Latin topluluklarında iş fırsatları ve işle ilgili dolandırıcılıklar daha yaygın. Dolandırıcılar, Güneybatı’daki Navajo topluluğunun üyelerini kendi Ana dillerinde sosyal medya reklamlarıyla hedef aldı.

Yaşlı yetişkinleri dolandırıcılığa karşı daha az duyarlı hale getirmenin zorluğu, federal Başsavcılık Ofisinde ABD Başsavcı yardımcısı olan Corrine Keel gibi kişilere düşüyor.

Meslektaşları arasında “Yaşlı Adalet Koordinatörü” olarak tanınan Keel, “Ekonomik suçları kovuşturuyorum” dedi. Yaşlıların hedef alınmasının bir nedeninin, manipüle edilmelerinin daha kolay olabilmesi olduğunu söyledi. Örneğin, para için yalvaran bir “torunun” telefon konuşmasının bir sahtekarlık olduğunu fark etmedikleri için işitme güçlüğü çekebilirler.

Keel ve diğer konuşmacılar, dolandırıcıların insanlardan nasıl para göndermelerini istemelerinin, faul oyununun başladığına dair bir uyarı işareti olması gerektiğini vurguladı. IRS gibi federal kurumlar nakit, hediye kartları veya kripto para birimi ile ödeme talep etmez.

Konuşmacılar, toplulukları kişisel bilgileri korumak için daha fazlasını yapmaya çağırdı. Telefon numaraları, adresler, aile üyelerinin ve arkadaşların adları genellikle çok belirgindir, çok erişilebilirdir ve bu nedenle dolandırıcılar tarafından kolayca toplanır.

Korku ve utanç, dolandırıcılıkların bildirilmediği anlamına gelir

Ayrıca, birçok başarılı dolandırıcılığın genellikle bildirilmediğini ve Kentucky sakinlerine yönelik 31,5 milyon dolarlık geçiş ücretinin muhtemelen eksik sayıldığını belirttiler.

Louisville’in Latin sakinlerine yönelik en büyük hizmet organizasyonu olan La Casita Center’ın yöneticisi Karina Barillas, “Bu sayı kesinlikle daha yüksek” çünkü dolandırıcılık suçlarının pek çok kurbanı onları ihbar etmeyecek.

Çoğu zaman dolandırıcılar, taleplere uymadıkları sürece mağdurları ICE’ye bildirmekle tehdit edecekler, bu da göçmenlik statüsüne bakılmaksızın insanların yetkililerle konuşma istekliliği üzerinde caydırıcı bir etkiye sahip olabilir, diye açıkladı.

Dolandırıcılar ayrıca göçmen bir kurbanın hâlâ kendi ülkelerinde yaşayan akrabalarını kaçırmakla veya ikamet durumlarını veya kredi notlarını “yok etmekle” tehdit ettiler. “İş bulamıyorsun, ev bulamıyorsun. Louisville’deki Somali Toplum Merkezi müdürü Farhan Abdi, dolandırıcının taleplerine uymak için gereken her şeyi yapacaksınız” dedi.

Müdür Eh Nay Thaw’ın babasının Myanmar’ın askeri yöneticilerine karşı “direniş hareketini desteklemek için” rutin olarak para gönderdiğini söylediği Burmalı Toplum Merkezi çok uzakta değil.

Fonlar muhtemelen ateşli silahlar ve cephane satın almak için kullanılıyor olsa da, tek doğrulama İnternet üzerinden kolayca sahte olabilecek fotoğraflardır. Bu arada sosyal medya fenomenleri,

Thaw’ın babası gibi Burmalı göçmenler arasında özgürleştirilmiş bir vatan özleminden yararlanarak istekleri güncel tutun.

Bu gibi durumlar, FTC’nin yerel topluluklarla bağlantı kurmak ve yeni dolandırıcılıkları ortaya çıktıkça izlemek için çalışmasının nedenidir.

Stewart, “Sahadaki insanlardan haber almamız gerekiyor,” dedi ve güvenilir medya ve toplum kuruluşları aracılığıyla haberi yaymaya ihtiyacımız var.