Koza Holding’e skandal kayyum kararı

Koza Holding’e skandal kayyum kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebiyle Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimi Yunus Süer tarafından İpek Koza Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına karar verildi.

KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİ GEREKİYOR

Kayyım atanmasına ilişkin karar için ‘kuvvetli şuç şüphesinin varlığı’ gerekiyor. Kayyım atamasına ilişkin karara itiraz etme hakkı bulunuyor.

Koza-İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, geçtiğimiz gün yaptığı açıklama ile, “Şirketimiz nezdinde Maliye Bakanlığı Vergi  Denetim Kurulu müfettişlerince 2009-2010-2011-2012 ve 2013 hesapdönemlerini kapsayan tam inceleme çalışmaları sonuçlanmıştır. 2010 yılında yapılan yatırım miktarının 2010 yılında değil 2011 yılında vergiden düşülmesi gerektiği şeklinde bir yorum yer almıştır. 2010 yılına ait vergi cezası tahakkuk ettirilmiştir. Bu husus dışında hiçbir olağandışı durum tespit edilmemiştir.” demişti.

HAKİM TANIDIK

Hakim Yunus Süer daha önce Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesi ile tutuklanan avukat Umut Kılıç hakkında tutukluluk kararı veren hakim olarak biliniyor. Süer, Baro temsilcileri tarafından HSYK’ya şikayet edilmişti. Ankara’daki eğitim kurumlarına arama kararı veren hakim de aynı isim.

CMK 133’E DAYANDIRDI

Ceza Muhakemesi Kanunu 133. Maddesinde kayyım atanması ile ilgili, “Suçun bir şirketin faaliyeti çerçevesinde işlenmekte olduğu hususunda kuvvetli şüphe sebeplerinin varlığı ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılabilmesi için gerekli olması halinde; soruşturma ve kovuşturma sürecinde, hâkim veya mahkeme, şirket işlerinin yürütülmesiyle ilgili olarak kayyım atayabilir. Atama kararında, yönetim organının karar ve işlemlerinin geçerliliğinin kayyımın onayına bağlı kılındığı veya yönetim organının yetkilerinin tümüyle kayyıma verildiği açıkça belirtilir. Kayyım tayinine ilişkin karar, ticaret sicili gazetesinde ve diğer uygun vasıtalarla ilan olunur.” deniliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.