Hürriyet’in New York muhabiri Türkiye’de gözaltına aldı

Hürriyet’in New York muhabiri Türkiye’de gözaltına aldı

Hürriyet Gazetesi’nin deneyimli New York muhabiri Razi Canikligil’in Türkiye’ye giriş yaptığı esnada gözaltına aldındığı öğrenildi.

Uzun yıllardır Hürriyet Gazetesi’nin New York temsilciliği ve muhabirliğini yapan Canikligil’in gözaltına alınma nedeninin ise sosyal paylaşım sitelerinden yazdığı yazılar olduğu ileri sürüldü.

Ailesi ile birlikte Türkiye’ye tatil amacıyla giden Razi Canikligil, beklemediği kötü sürprizi Atatürk Havalimanı’nda yaşadı. Pasaport kontrolünde gözaltına alınan Canikligil’in sorgulamasının burada yapıldığı öğrenildi. Sorgulama sürecinin devam ettiği, havalimanından başka bir yere nakil edilip edilmeyeceği konusunda henüz bir bilgiye ulaşılamadı.

Haberin yazıldığı saatte eşi ve çocukları havalimanında Razi Canikligil’in çıkmasını umutla bekliyor. Canikligil,  Twitter ortamında en son paylaşımı New York’ta davası devam eden Reza Zassab’ın kefalet ödeme isteğinin kabul edilmediğine dair 16 Haziran’da Hürriyet’e yazdığı haberi paylaştığı görüldü.

Türkiye, gazetecilere yönelik baskıları nedeni ile son yıllarda yurt dışında sık sık gündeme gelen ülke durumunda. Türkiye, basın özgürlüğü endeksinde 180 ülke arasında da 151. sırada yer alıyor.

Gerek Avrupa Birliği (AB), gerekse ABD Türkiye’de basına yönelik baskılar nedeni ile hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sık sık eleştiriyor. Erdoğan’ın son Washington ziyaretinde ABD’nin basın özgürlüğüne yönelik baskılardan duyduğu rahatsızlığı bizzat Başkan Barack Obama dile getirmişti.

Başka Gazetecileri Koruma Cemiyeti (CPJ), Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) gibi bir çok uluslararası kuruluşta basın özgürlüğüne yönelik baskılar nedeni ile Ankara’yı hemen her gün eleştiriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.